Të Fundit

Pyetje-Përgjigje

Përse u Varros Pejgamberi a.s në Tokë?!

121972917_3774252735919688_5640041978351837152_n

Pa dyshim se ekzistojnë arsye të çmueshme nga varrosja e Muhammedit a.s në tokë. Nga dobitë e varrosjes së Zotëriut tonë Alejhi Selam në tokë janë: ———– 1- Që Allahu ta largon dënimin dhe përmbysjen e banorëve të tokës (dënimin kolektiv), prandaj Allahu thotë:” Po Allahu nuk do t’i dënojë ata, derisa ti (Muhammed) je në mesin e tyre…” (El-Enfal ... Shfaq »

Ç’ËSHTË “DITA E ASHURES” DHE KUR DUHET AGJËRUAR ?

dita-e-ashures

Fjala “ashura” vjen nga gjuha arabe dhe rrjedh nga rrënja “ashr” që në arabisht do të thotë dhjetë. Dita e Ashures është dita e dhjetë e muajit Muharem. Sipas një transmetimi të Abdullah ibn Abasit kur pejgamberi Muhamed a.s. erdhi në Medine, vuri re që hebrenjtë mbanin agjërim ditën e ashures dhe pyeti shkakun. Ata iu përgjigjën : “Kjo është ... Shfaq »

URIME VITIN E RI ISLAM 1445 – E MËRKURË, 19.07.2023

maxresdefault

Besimtarëve të Fes Islame iu urojmë vitin e ri hixhri 1445. Të Martën mbrëma, më 18 Korrik 2023, me perëndimin e diellit në ora 20:30, sipas kalendarit hënor fillon viti 1445 hixhri, ndërsa dita e Mërkurë është dita e parë e vitit të ri. Viti hixhri zgjat rreth 354 ditë, dhe përbëhet prej 12 muajve. Njëmbëdhjetë ditë është më i shkurtë se ... Shfaq »

Historiku i Kalendarit Hënor

ISLAMIC-MONTHS-CLOCK

Kalendari hënor është një kalendar të cilin arabët e kanë përdorur shekuj para islamit, por emrat e muajve ndryshonin nga një fis në një fis tjetër. Ndryshimi i emrave të muajve, shkaktonte probleme në përcaktimin e sezonit të haxhit, gjë e cila i nxiti krerët e fiseve që të mblidhen dhe të dakordohen rreth emërtimit të muajve. Në vitin 412, ... Shfaq »

A e ke falënderuar nënën tënde?

gettyimages-646329503-1-1567535261-1-768x544-1-696x493

Kur ishe (1) njëvjeçar, ajo të ushqente dhe të pastronte, kurse ti e “falënderoje” me të qarë gjatë natës. Kur ishe (2) dyvjeçar, ajo të ushtroi të ecësh, kurse ti e “falënderoje” me ikje kur ajo të kërkonte. Kur ishe (3) trevjeçar, ajo të përgatiste ushqim të shijshëm, kurse ti e “falënderoje” me hedhjen e enëve në tokë. Kur ishe ... Shfaq »

NJOFTIM: DITA E ARAFATIT – DITA E MARTE, 27.06.2023

dita e arafatit 2012   1

Pyetje: ”Dua të di diçka më shumë lidhur me vlerën e ditës së Arafatit dhe nëse lutjet janë të pranuara në këtë ditë!” Përgjigje: ”Thotë shejh Jusuf Kardavi:”Dita e Arafatit është dita më e mirë e vitit. Ajo është në dhjetë ditët e para të Dhul Hixhes dhe është transmetuar nga Profeti a.s të ketë thënë:”Agjërimi i ditës së Arafatit, ... Shfaq »

Këshillat e plakut të mençur

-1200-630-5db5b8c15d79e

Një njeri kur arriti moshën e pleqërisë i mblodhi djemtë e tij dhe u tha: – O djemtë e mi! Unë arrita pleqërinë dhe nga gjithë këto vite kam nxjerrë shumë mësime, prandaj o djemtë e mi, para se të vdes, dëshiroj t’ju këshilloj. – Djemtë e mi! Kjo botë është kalimtare dhe njeriu është vetëm mysafir ne te. Ju ... Shfaq »

Ngritja e duarve gjatë bërjes së duasë

muslims-prayer-in-mosque-642999034-5929f9545f9b58595039cf9d-scaled

Ngritja e duarve gjatë lutjes, qoftë pas namazit apo edhe jashtë tij, është një nga veprimet e lejuara fetarisht, mbase edhe është një nga sunetet e duasë, respektivisht lutjes. Në lidhje me këtë janë transmetuar mbi 50 hadithe të sakta, të cilat flasin për ngritjen e duarve gjatë lutjes. (Subulu-selam, komenti i Bulugul-meram, nga Sen’aniju). Transmetohet nga Jezid ibn Se’id ... Shfaq »

Shtatë mënyra si ta rritësh pasurinë (si ta rritësh nafakën në shtëpinë tënde)

ekologjia

Lute Zotin për falje. Allahu i madhërishëm thotë: “Kërkoni falje Zotit tuaj, se Ai vërtet falë shumë. Ai ju lëshon nga qielli shi me bollëk. Ju shumon pasurinë dhe fëmijët, ju bën të keni kopshte dhe ju jep lumenj.” (Nuh, 10-12) 2. Mbaj lidhjet familjare. Enesi r.a. transmeton: “Kush dëshiron që t’i rritet furnizimi dhe të jetojë gjatë le t’i ... Shfaq »

Këshilla të mrekullueshme për nënat

femija-duke-buzqeshur

Të dashura nëna! Para se t’i zgjoni fëmijët tuaj, uluni pranë tyre tre minuta, me zë të ulët lexojeni Ajetul-kursinë, suren el-Ihlas, el-Felek dhe en-Nas, pastaj i zgjoni butësisht, duke ua shqiptuar sa më shumë Subhanallah në vend të britmës dhe ulërimës. Oj nënë! Ulu me fëmijët tuaj para gjumit për disa minuta, thuaju se ti i don ata. Përqafoji. ... Shfaq »