Të Fundit

Artikuj-Hytbe

Për shkatërrimin e një populli nuk ka nevojë për armë bërthamore, mjafton edukimi i keq!

2018-01-12 13.17.58

Një profesor universiteti, studentit tij, i cili është dashur ta mbrojë tezën e doktoratës, ia shkroi një letër me këtë përmbajtje: “Për shkatërrimin e cilitdo popull nuk ka nevojë për bomba atomike apo për raketa me rreze të gjata veprimi. Për diçka të tillë është i mjaftueshëm degradimi dhe rrënimi i sistemit të arsimit dhe toleranca e studentëve që të ... Shfaq »

Një hutbe kushtuar festave të fundvitit

xhamia

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin a.s. për familjen e tij, për shokët e tij dhe për të gjithë ata që e ndjekin rrugën dhe mësimet e tij deri në amshim. Të nderuar vëllezër besimtarë, Në hutben e sotme do të flasim për Festat Allahu i Plotfuqishëm ... Shfaq »

Kontrolli i zemërimit në mënyrën islame

mesimi

Sa herë keni bërtitur në prindërit tu? Sa herë keni qenë aq i zemëruar dhe i tërbuar sa për pak keni grushtuar dikë? A ju ndodhë shpesh kjo? Nuk jeni i vetmi! Shumë njerëz nuk mund të kontrollohen dhe përlahen me tjerët, shpesh edhe me më të dashurit, prindërit, vëllezërit, motrat, bashkëshortët dhe bashkëshortet. Këtu do të përmendim disa prej ... Shfaq »

Rëndësia e konsultimit në Islam

2bcdd1f4fc

Dr. Almir Fatiç …e konsultohu me ta… [Ali Imran, 159] Është e qartë se as Kurani dhe as Hadithi i të Dërguarit të Allahut (SalAllahu alejhi ue sel-lem) nuk e kanë përcaktuar në mënyrë të qartë dhe as në mënyrë eksplicite një model të caktuar të qeverisjes, ose mënyrës së formimit të komunitetit shtetëror (p.sh. republikë, monarki, mbretëri, mbretëri…), në të ... Shfaq »

Tefsir i albanski mufessiri u savremeno doba (19. i 20. stoljeće) – HAFIZ ALI KORČA

e46d65e169a77906f2ccf7cee4889d7d

Tefsir i albanski mufessiri u savremeno doba (19. i 20. stoljeće) Autor: Prof. dr. hfz. Hajredin Hodža HAFIZ ALI KORČA Uvod u reformističku vjersku misao Albanaca Reformistička ideološka doktrina među albanskim intelektualcima bila je originalna i veoma rasprostranjena pojava. Ova reformističko-vjerska doktrina nastala je za vrijeme Osmanske vladavine, i doprinijela je do albanskih i bosanskih zemalja na čitavom Balkanu, što ... Shfaq »

DOKTRINA IDEOLOGJIKE SUNNITE SHOQËRORE REFORMUESE NË TEFSIR, E PERSONIFIKUAR NË MENDIMET E HOXHËS DHE MENDIMTARIT HAFIZ ALI KORÇA

e46d65e169a77906f2ccf7cee4889d7d

DOKTRINA IDEOLOGJIKE SUNNITE SHOQËRORE REFORMUESE NË TEFSIR, E PERSONIFIKUAR NË MENDIMET E HOXHËS DHE MENDIMTARIT HAFIZ ALI KORÇA AUTORI: PROF. DR. HFZ. HAJREDIN HOXHA HAFIZ ALI KORÇA Hyrje në mendimin fetar reformist te shqiptarët Doktrina ideologjike reformiste tek intelektualët shqiptarë ka qenë fenomen origjinal dhe i përhapur. Kjo doktrinë fetare reformiste që ishte formuar gjatë kohës së pushtetit osman, kishte ... Shfaq »

Gruaja ime asgjë nuk punon!

İ26

Bisedë në mes një bashkëshorti dhe psikologut ************************** : Nga çka ankoni zotëri? : Kam stres të madh në punë, ngarkesë, rutinë! : çfarë profesioni keni? : Menaxhoj një filial banke : Jeni i martuar? : Po : Keni fëmijë? : Po i kam tre fëmijë : Punon gruaja juaj? : Jo nuk punon asgjë, është thjeshtë amvise. : Kush ... Shfaq »

Shfaqja më e mirë që kam parë ndonjëherë!

FB_IMG_1503828530336

Charlie Chaplin, Komediani më i famshëm në historinë e kinemasë, thotë: Kur isha i vogël, shkova me babanë për të parë një shfaqje në cirk, pritem gjatë në radhë për të marrë biletat, para nesh kishim një familje me gjashtë fëmijë, nënën dhe babin. Dukeshin të varfër me rrobat të vjetra, por të pastra. Fëmijet ishin shumë të lumtur teksa po ... Shfaq »

O baba, ti je fajtor!

gettyimages-646329503-1-1567535261-1-768x544-1-696x493

Falënderimi qoftë për Allahun e Plotfuqishëm, i Cili na ka dhënë dhe na jep begati të panumërta. Salavatet, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi më të dashurin e Allahut dhe të dërguarin e Tij të fundit Muhamedin (savs), mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që kanë jetuar me të vërtetën në zemrat ... Shfaq »

I lumi ai njeri, me vdekjen e të cilit vdesin edhe mëkatet e tij

ekologjia

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Salavati dhe bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin a.s. për familjen e tij, për shokët e tij dhe për të gjithë ata që e ndjekin rrugën dhe mësimet e tij deri në amshim. Të dashur vëllezër! Tema e hutbes së sotme është: “I lumi ai njeri, me ... Shfaq »