Të Fundit

Pyetje-Përgjigje

Dhënia e dorës dhe thënia “All-llahu kabull” pas namazit

dhenia-e-dores-696x387

Dhënia e dorës pas mbarimit të namazit është një akt i pëlqyer, por nuk është i detyrueshëm. Vlera është edhe më e madhe kur personat nuk kanë mundur ta përshëndesin njëri-tjetrin para se të falin namazin. Duke u përshëndetur dhe duke ia dhënë dorën njëri-tjetrit shtohet dashuria dhe fuqizohet afërsia ndërvëllazërore. Pas dhënies së dorës bëhet dua dhe lutje që ... Shfaq »

Tetë pyetje të zakonshme për të cilat Kurani ka dhenë përgjigje

e46d65e169a77906f2ccf7cee4889d7d

Pikëllimi me vete sjell një numër pyetjesh … pafund “pse?” Këtu në disa pyetje janë dhënë përgjigje nga Kurani. 1. Ne gjithmonë pyesim: Pse po më ndodhin sprovat? Kurani përgjigjet: Mendojnë njerëzit se do të lihen (të qetë) nëse thonë: Na kemi besuar! E që ata nuk do të vihen në sprovë? E, me të vërtetë, Ne i kemi sjellë në ... Shfaq »

BAJRAMI

xhamia klleznes 6

Bajrami është rit islam, në të paraqiten pamjet e nënshtrimit dhe përuljes ndaj Allahut si dhe shumë nga kuptimet shoqërore dhe shpirtërore. Në arabisht Bajrami quhet ‘Id, që do të thotë se kthehet dhe përsëritet, dhe për çdo vit kthehet i ripërsëritur me gëzim. Po ashtu, thuhet se është emërtuar me këtë emër me shpresë që ajo (festa) t’i përsëritet ... Shfaq »

Kur është Nata e Kadrit, o Fudajl ibn Ijad?

xhamia klleznes 4

Fudajl bin Ijadi është lindur në vitin 725 në Horasan, me origjinë arabe. Fillimisht ka qenë udhëheqësi i një bande kusarësh, që i kanë plaçkitur njerëzit rrugës, mirëpo më vonë do t’i ndodhë ngjarja e mëposhtme dhe të bëjë një kthesë të madhe në jetën e tij. Do t’i përkushtohet fesë, asketizmit dhe do të kalojë në qytetin Kufe, ku ... Shfaq »

SADEKATUL FITRI

339276309_3550471481943357_6189743341275868051_n

Fitr do të thotë krijim, natyrë, mbyllje e agjërimit, etj. Sadakaja ose lëmosha e fitrit quhet shkurt edhe fitre. Sadakaja e fitrit është një adhurim pasuror (material) që e kanë për detyrë ta zbatojnë muslimanët që zotërojnë pasurinë e quajtur nisab (përveç nevojave të përditshme) si dhe personat që kanë nën kujdestari, të cilët arrijnë bajramin e ramazanit. Dhënia e sadakasë së fitrit është vaxhib. ... Shfaq »

Pse nata e Kadrit është më e mirë se një mijë muaj?

Ramadan-Celebration

Të shumtë janë ata që përpiqen të realizojnë Natën e Kadrit, për të arritur shpërblimin e saj, për të përmbushur dëshirat, për të zgjidhur problemet e pazgjidhura dhe për të shlyer mëkatet e tyre. Sigurisht kjo është një gjë e kërkuar dhe çdokush ka të drejtë të përpiqet për të mirat e kësaj nate. Megjithate, nuk është mirë të trajtohet ... Shfaq »

Pesë gradat hyjnore të lexuesit të Kur’anit

Eid_Moon_sighting_Eid_in_India_Date-Ramadan-e1619521624478

“Pesë gradat hyjnore të lexuesit të Kur’anit: 1- Ndërmjetësimi (Shefati): ‘Ai do të vijë në ditën e kiametit ndërmjetësues për lexuesit e tij!’ 2- Pozita e lartë: ‘Pozita jote do të jetë tek ajeti i fundit, që do të lexosh!’ 3- Shoqërimi: ‘Së bashku me melekët (udhëtuesit fisnikë të dëlirë)!’ 4- Të dalluarit: ‘Më i miri prej jush, kush e ... Shfaq »

Katër ide negative që ta prishin të ardhmen

AdobeStock_80641603-Converted-760x537

Janë katër ide negative që ta prishin të ardhmen: 1. Të mendosh se të gjithë i ke armiq dhe që askush nuk ta do të mirën. Kjo ide të pengon të mendosh drejt dhe, rrjedhimisht, ta pengon suksesin. Ka gjithmonë njerëz që meritojnë besimin tënd, jepjua atyre! 2. Të frikohesh nga opinionet e të tjerëve për ty dhe nga kritikat ... Shfaq »

Agjërimi i Ramazanit fillon më 23 Mars 2023

11406617_485870858228735_8613429574829581555_o

Ju njoftojmë të nderuar besimtarë dhe gjithë opinionin e gjerë se Muaji i Madhëruar i Ramazanit fillon ditën e Enjte më 23 Mars 2023. Me rastin e fillimit të muajit të madhëruar të Ramazanit, Këshilli i xhamisë së Klleznës, përgëzon besimtarët vendas dhe më gjërë duke u dëshiruar agjërim të lehtë, shtim të ibadetit dhe solidaritet me nevojtarët. Me fat Muaji ... Shfaq »

Para ramazanit të gjithë duhet t’i shqiptojmë fjalët vijuse

ramadan-canada

Duke pritur muajin më të zgjedhur, ramazanin, dëshiroj me gjithë zemër të dëshmoj se për hir të Allahut, ua bëj hallall: – Të gjithë atyre që më përgojojnë; – Të gjithë atyre që më kanë bërë zullum (padrejtësi); – Të gjithë atyre që më kanë fyer, dhe – Të gjithë atyre që vazhdojnë ta bëjnë këtë. Sinqerisht më vjen keq ... Shfaq »