Të Fundit

Aktualitete

Shkaku i agjërimit të Ashurasë

ab

Dita e Ashurasë konsiderohet prej ditëve të bekuara në Islam. Kjo ditë zë një vend të veçantë tek zemrat e muslimanëve. Në këtë ditë, muslimanët afrohen tek Allahu me agjërim për shkak se në lidhje me agjërimin në këtë ditë janë transmetuar një sërë hadithesh. Dita e Ashurasë është një rast i mirë që muslimani të meditojë e të reflektojë ... Shfaq »

Do të vijë kohë e çuditshme kur…

xhamia klleznes 1

Subhanallah, këto janë thënie të sahabëve dhe dijetarëve të mëparshëm – të folur i cili është shënuar dikur, por sikur jetojnë sot dhe flasin si është gjendja momentale në mesin e muslimanëve. Aliu r.a. ka thënë: “Do të vijë koha kur për njerëzit brenga më e madhe do të jenë barqet, rregullimi i shtëpisë do të jetë nderi më i ... Shfaq »

Çdo ditë përpiqu …

femija-duke-buzqeshur

Ngrihu i lumtur në mëngjes! Disa thonë “Mirëmëngjes botë” e të tjerë “Ç’është kjo, sa shpejt gdhiu dita”!! Kujdes nga idetë negative sepse mund ta programosh ditën negativisht. Përqendrohu tek gjërat pozitive. Kujdesu që të jesh i buzëqeshur! Buzëqesh sepse subkoshienca nuk mund të bëjë dallimin mes së vërtetës dhe të pavërtetës! Ji iniciator në përshëndetje! Profeti (a.s) këshillon: “Më ... Shfaq »

Dita e ashures (jevmu ashura)

2018-08-19 13.55.04

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin a.s. për familjen e tij, për shokët e tij dhe të gjithë ata që e ndjekin rrugën dhe mësimet e tij deri në amshim. Vëllezër besimtarë; Tema e hutbës sonë të sotme është Dita e Ashures ose Jevmu-Ashura. Është dispozitë e Allahut ... Shfaq »

URIME VITIN E RI ISLAM 1446 – E DIELË, 07.07.2024

maxresdefault

Besimtarëve të Fes Islame iu urojmë vitin e ri hixhri 1446. Të Xhumanë mbrëma, më 06 Korrik 2024, me perëndimin e diellit në ora 20:34, sipas kalendarit hënor fillon viti 1446 hixhri, ndërsa dita e Dielë është dita e parë e vitit të ri. Viti hixhri zgjat rreth 354 ditë, dhe përbëhet prej 12 muajve. Njëmbëdhjetë ditë është më i shkurtë ... Shfaq »

Historiku i Kalendarit Hënor

ISLAMIC-MONTHS-CLOCK

Kalendari hënor është një kalendar të cilin arabët e kanë përdorur shekuj para islamit, por emrat e muajve ndryshonin nga një fis në një fis tjetër. Ndryshimi i emrave të muajve, shkaktonte probleme në përcaktimin e sezonit të haxhit, gjë e cila i nxiti krerët e fiseve që të mblidhen dhe të dakordohen rreth emërtimit të muajve. Në vitin 412, ... Shfaq »

“Nuk ka imponim në fe” parim universal, absolut, i pashfuqizueshëm

xhamia klleznes 1

Shumë dijetarë myslimanë kanë pohuar, se çështjet, dispozitat dhe parimet universale janë të pashfuqizueshme. Ato janë të përsëritshme, të vazhdueshme dhe të qëndrueshme në të gjitha jurisprudencat hyjnore. Vlerësohet se ai që e ka shprehur dhe sqaruar më mirë këtë koncept, është Imam Shatibiu. Ai thotë: “Induktimi vërteton, se në fushën e parimeve universale të domosdoshme, qofshin ato edhe plotësuese, ... Shfaq »

Lëmosha s’pari arrin tek Allahu sesa tek dora e të varfërit

ekologjia

Përmendet që Lejs ibn Sa’d ka qenë tregtar i suksesshëm me mjaltë. Një ditë i arriti anija përplot me fuqi (barela) me mjaltë. Kur kuptoi për këtë, një plakë e varfër erdhi me një enë të vogël dhe i tha: “Të lutem, ma mbush këtë enë me mjaltë”. Lejsi e refuzoi, ndërsa plaka duarthatë u kthye në shtëpinë e saj. ... Shfaq »

NJOFTIM: DITA E PARË E KURBAN BAJRAMIT – E DIELË, 16.06.2024

6314759875_175868b065_z

Xhamia e Klleznës njofton besimtarët e vet se Dita e parë e festës së Kurban Bajramit është të Dielën, më 16 qershor 2024. Manifestimi fillon në ora 04:35 me faljen e namazit të Sabahut, pas të cilit do të jetë ligjërata tematike kushtuar kësaj feste nga Imami i xhamisë. Namazi i Kurban Bajramit falet në ora 05:40 minuta. Këshilli i Xhamisë ... Shfaq »

NJOFTIM: DITA E ARAFATIT – DITA E SHTUNË, 15.06.2024

dita e arafatit 2012   1

Pyetje: ”Dua të di diçka më shumë lidhur me vlerën e ditës së Arafatit dhe nëse lutjet janë të pranuara në këtë ditë!” Përgjigje: ”Thotë shejh Jusuf Kardavi:”Dita e Arafatit është dita më e mirë e vitit. Ajo është në dhjetë ditët e para të Dhul Hixhes dhe është transmetuar nga Profeti a.s të ketë thënë:”Agjërimi i ditës së Arafatit, ... Shfaq »