Të Fundit

Pyetje-Përgjigje

Cili është kuptimi i kësaj jete? Përse ekzistoj?

njeriu

Sa prej nesh njëmend kanë menduar për qëllimin e vërtetë të jetës në këtë botë? Sa herë kemi pyetur: “Cili është qëllimi i ekzistencës sonë? Çfarë po bëjmë këtu? Pse jemi këtu?” Le ta marrim së bashku një udhëtim deri te përgjigjet e këtyre pyetjeve. Falënderimi qoftë për Allahun. Paqja dhe bekimi i Allahut qoftë për të Dërguarin e Allahut ... Shfaq »

Çdo ditë njeriun e godasin nga tri sprova, por ai nuk merr mësim

xhamia klleznes 1

Secilin njeri për çdo ditë e godasin nga tri sprova, prej të cilave ai nuk merr mësim. – Çdo ditë jeta e tij shkurtohet për një ditë, e ai nuk shqetësohet për këtë, mirëpo kur i pakësohet pasuria, atëherë shqetësohet, ndonëse pasuria mund të kompensohet, ndërsa jeta nuk mund të kompensohet. – Çdo ditë njeriu e ha furnizimin që ia ... Shfaq »

Njerëzit e mirë dhe fisnik!

gettyimages-646329503-1-1567535261-1-768x544-1-696x493

– Janë ata që sulmohen nga tjerët, ndërsa këta kanë respekt për secilin… – Janë ata,  që janë të gatshëm të ndihmojnë secilin, ndërsa për vete nuk kërkojnë asgjë… – Janë ata, që me veprat dhe fjalët e tyre vërtetojnë se janë të sinqertë dhe të ndershëm… – Janë ata, që gjithmonë flasin bukur dhe butë… – Janë ata, që ... Shfaq »

Cilat Janë “Festat e Fundvitit?”

vitit

Ajo që na shtyen të mendojmë mirë këtu dhe të shtrojmë një pyetje, Cilat janë këto festa? Nëse është fjala për vitin e ri gregorian që e festojnë shumë popuj të botës , ajo është vetëm një festë, e jo festa, atëherë çfarë festa po na urojnë mediat? Festat të cilat janë në fund të dhjetorit dhe në fillim të ... Shfaq »

SHTATË MREKULLITË E NËNËS

-1200-630-5db5b8c15d79e

Qëndrimi gjysmë ore pranë nënës është barasvlershme me gjashtë sesione pranë psikiatrit të shkathtë dhe me përvojë. Shkencërisht është vërtetuar se, nëna lëshon valë shumë të afërta e të ngrohta, dhe gjatë përqafimit, të bën të reflektosh, të bën më të qëndrueshëm, më të qetë dhe më të integruar me ata që të rrethojnë. Nëna është e vetmja qenie që ... Shfaq »

Cilat janë organet e para që shkatërrohen pas vdekjes së njeriut ?!

Vdekja-5

Kufoma në varr kalon nëpër disa faza gjatë periudhës 25 vjeçare. Në natën e parë trupi fillon të kalbet rreth stomakut dhe organit seksual. Subhanallah, stomaku dhe organi seksual janë gjërat më të rëndësishme gjatë jetës së tij dhe shumë përpiqet që t’i kënaq nevojat e njërit dhe tjetrit, por ja një absurditet. Këto dy organe do t’ia shkatërrojnë jetën ... Shfaq »

Letra e gjyshes nga shtëpia e të moshuarve

-1200-630-5db5b8c15d79e

Jam 82 vjeçe, kam 4 fëmijë, 11 nipa dhe mbesa, 2 stërmbesa dhe një dhomë prej 12 metra katror. Nuk kam më shtëpi dhe as gjëra të shtrenjta, por kam dikë që pastron dhomën time, më përgatit ushqim dhe përgatit shtratin tim, mat tensionin dhe peshën time. Nuk po i dëgjoj më të qeshurat e mbesave dhe nipave, nuk po ... Shfaq »

Allahu na i mëshiroftë nënat tona!!

woman-crying11-500x291

Kushtoni 2 minuta kohë,,, Telefonata e fundit nga NËNA! I lajmërohet nëna në telefon: Ai: Alo. Nëna: Biri im, ku je? Ai (i ndryshon pamja e fytyrës): Jam duke dalë nënë, pse pyet? Nëna: Mirë djali im i dashur por sikur të kishe ardhur të më marrish me makinë sepse kam një çantë të rëndë me gjëra qe kam blerë në ... Shfaq »

A PREHET KURBANI NATËN E BAJRAMIT?

png-transparent-sacrifice-animal-eid-al-adha-akika-kurbanı-bursa-kurban-dog-like-mammal-eid-aladha-animal-thumbnail

I vdekuri, para vdekjes: -ose ka lënë porosi (vasijet) të prehet Kurban për të -ose nuk ka lënë porosi (vasijet) të prehet Kurban për të. -Për të vdekurin i cili ka lënë porosi është vaxhib të prehet kurban për të qoft prind i vdekur qoftë familjarë i vdekur -Për të vdekurin i cili nuk ka lënë porosi nuk është vaxhib ... Shfaq »