Të Fundit

Pyetje-Përgjigje

Cilat Janë “Festat e Fundvitit?”

vitit

Ajo që na shtyen të mendojmë mirë këtu dhe të shtrojmë një pyetje, Cilat janë këto festa? Nëse është fjala për vitin e ri gregorian që e festojnë shumë popuj të botës , ajo është vetëm një festë, e jo festa, atëherë çfarë festa po na urojnë mediat? Festat të cilat janë në fund të dhjetorit dhe në fillim të ... Shfaq »

Gënjeshtër dhe mashtrim (Viti i Ri dhe Baba Dimri)

coca-cola

(Viti i Ri dhe Baba Dimri) Allahu i Plotfuqishëm thotë: وَلَن تَرْضَىٰ عَنكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّـهِ هُوَ الْهُدَىٰ وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُم بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّـهِ مِن وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ ﴿١٢٠﴾ “As jehuditë, e as krishterët kurrë nuk do të jenë të kënaqur me ty deri që të pasosh ... Shfaq »

Llojet e ujit

28467965_10216119096838725_2626167115666520532_n

Uji është 3 llojesh: 1 – Ujë i përgjithshëm/zakonshëm 2 – Ujë i përdorur 3 – Uji i ndotur Uji i përgjithshëm/zakonshëm: Uji i përgjithshëm është i pastër dhe pastrues. Allahu i Lartësuar thotë: “… dhe Ne lëshuam prej qiellit ujë të pastër”. [Furkan: 48]. Këtu bëjnë pjesë: 1 – Uji i detit: Ebu Hurejra (r.a) tregon, se një burrë ... Shfaq »

Urimi i jomuslimanëve për festat e tyre

dhenia-e-dores-696x387

Këshilli Evropian për Fetva dhe GjurmimeVendimi nr.21 (3/6)URIMI I JOMUSLIMANËVE PËR FESTAT E TYRE Kjo është një çështje e rëndësishme dhe e ndjeshme, në veçanti për muslimanët që jetojnë në Perën­dim. Këshillit Evropian për Fetva dhe Gjurmime i kanë arritur shumë pyetje nga vëllezër dhe motra të cilët jetojnë në vendet perëndimore, bashkëjetojnë me banorët e atjeshëm jomuslimanë dhe kanë ... Shfaq »

Pse i rrisim fëmijët tanë me varësi dhe egoizëm?

femija-duke-buzqeshur

Pas rreptësisë dhe vështirësive në të cilat jemi rritur, sot kemi ardhur në një situatë ku kemi frikë për fëmijët tanë nga pasojat e rreptësisë dhe “mizorisë” prindërore, saqë kemi frikë për ta edhe nga kushtet natyrore si uria dhe përgjumja. I kërkojmë të hanë më shumë seç duhet, i lëmë të bëjnë përtaci dhe të flenë, nuk i zgjojmë ... Shfaq »

Si ta dijsh që je kryelartë (Mendjemadh)

ancient-egypt-pyramids-wallpaper

Problemi më i madh me sëmundjen e zemrës që quhet kryelartësi (kibr) qëndron në atë që kjo sëmundje është e fshehur dhe janë të rrallë ata që e ndiejnë. Dhe sikur ta pyesni cilindo njeri: – “A je kryelartë?!” – jam i bindur që shumica e njerëzve pa u përmbajtur dhe pa u luhatur do të përgjigjen: – “Jo, nuk ... Shfaq »

Përngjasimi i Dynjasë me ujin

deti

Allahu i Madhëruar thotë: “E ti (Muhamed) paraqitju atyre shembullin e kësaj bote, që është është si një ujë (shi) që Ne e lëshojmë nga qielli”[1] Imam Kurtubiju thotë: [Njerëzit e urtë kanë thënë: Allahu i Madhëruar e ka përngjasuar Dynjanë me ujin sepse: Uji nuk qëndron në një vend ngase rrjedh, po ashtu edhe Dynjaja nuk është e njëllojshme ... Shfaq »

Përse u Varros Pejgamberi a.s në Tokë?!

121972917_3774252735919688_5640041978351837152_n

Pa dyshim se ekzistojnë arsye të çmueshme nga varrosja e Muhammedit a.s në tokë. Nga dobitë e varrosjes së Zotëriut tonë Alejhi Selam në tokë janë: ———– 1- Që Allahu ta largon dënimin dhe përmbysjen e banorëve të tokës (dënimin kolektiv), prandaj Allahu thotë:” Po Allahu nuk do t’i dënojë ata, derisa ti (Muhammed) je në mesin e tyre…” (El-Enfal ... Shfaq »

Ç’ËSHTË “DITA E ASHURES” DHE KUR DUHET AGJËRUAR ?

dita-e-ashures

Fjala “ashura” vjen nga gjuha arabe dhe rrjedh nga rrënja “ashr” që në arabisht do të thotë dhjetë. Dita e Ashures është dita e dhjetë e muajit Muharem. Sipas një transmetimi të Abdullah ibn Abasit kur pejgamberi Muhamed a.s. erdhi në Medine, vuri re që hebrenjtë mbanin agjërim ditën e ashures dhe pyeti shkakun. Ata iu përgjigjën : “Kjo është ... Shfaq »

A e ke falënderuar nënën tënde?

gettyimages-646329503-1-1567535261-1-768x544-1-696x493

Kur ishe (1) njëvjeçar, ajo të ushqente dhe të pastronte, kurse ti e “falënderoje” me të qarë gjatë natës. Kur ishe (2) dyvjeçar, ajo të ushtroi të ecësh, kurse ti e “falënderoje” me ikje kur ajo të kërkonte. Kur ishe (3) trevjeçar, ajo të përgatiste ushqim të shijshëm, kurse ti e “falënderoje” me hedhjen e enëve në tokë. Kur ishe ... Shfaq »