Të Fundit
Nuk ndalohet prerja e flokëve dhe thonjëve në 10 ditët e Dhul Hixhes

Nuk ndalohet prerja e flokëve dhe thonjëve në 10 ditët e Dhul Hixhes

Nga dita e nesërme hyjmë në dhjetë ditët e muajit Dhul-hixheh, ditëve më të vlefshme të vitit. Qethja e flokëve dhe prerja e thonjve këto dhjetë ditë të Dhul-hixhxhes për therësit e kurbanit, nuk është e ndaluar sipas shumicës së dijetarëve musliman dhe sipas medhebit hanefi.

Vetëm medhhebi Hambeli dhe Dhahiri e shohin të ndaluar, gjë që nuk ka praktikë te ne.

Dhe kjo ndalesë te ta është veprim i pa preferuar (mekruh tenzihen ) e jo ndalesë obligative.

Ndërsa për ata që kanë hyrë në Ihram për ta bërë Haxhin; Vetëm për ata ndalohet qethja dhe heqja e qimeve dhe prerja e thonjve.

Ragmi Destani/islampress/