Të Fundit

Pyetje-Përgjigje

Cila sure të ndihmon që të mos e ndjesh varfërinë?

kurani-kerim_800px-704x318

Kush e lexon suren Vakia pas akshamit, nuk do ta ndjejë varfërinë sepse Allahu i Madhërishëm do ta shpërblej me nafakë të bollshme. Për vlerën e sures El-Vakia janë regjistruar dy transmetime: Transmeton ibn Abbasi se Ebu Bekri r.a ka thënë: “O i Dërguari i Allahut je thinjur!” i Dërguari i Allahut tha: “Më kanë thinjë sureja Hud, Vakia, Murselat, ... Shfaq »

Me 20 mars pritet të ketë eklips (Zënia e Diellit) ??

solar-10

Pyetja: Hoxhë i nderuar, çka mund të na thuash në lidhje me eklipsin që do të ndodhë ditën e xhuma me 20 mars. Si e parasheh Islami këtë dukuri ? Përgjigje: Selam i nderuar Sa i përket pyetjës tënde, kam dëgjuar nëpër lajme por edhe në portale të ndryshme që do të ndodhë një eklips, zënie të diellit, ditën e ... Shfaq »

Pse Allahu në Kuran thotë se Nëna duhet dhënë gji dy vjet të plota fëmiut

Images.ashx

Në Kuranin Fisnik thuhet: “Nënat, ato që duan ta plotësojnë gjidhënien, janë të obliguara t’u japin gji fëmijëve të vet dy vjet të plota. I ati i fëmijës është i obliguar për furnizimin dhe veshmbathjen e tyre (gruas) ashtu si është rregull. Askush nuk ngarkohet më tepër, vetëm aq sa ka mundësi. Asnjë nënë nuk bën të dëmtohet me fëmijën ... Shfaq »

Përse e mban nëna fëmijën në krahun e majtë?

photos.demandstudios.com_getty_article_181_104_146913471_XS

Me të filluar fëmija të qajë, nëna e tij e merr në krahë, e ngjit ne kraharorin dhe ai e ndërpret të qarën. Ajo që vërehet, është se nëna e mban foshnjën e saj në krahun e majtë. A e dini përse? Duke e mbajtur foshnjën në krahun e majtë, ajo e mban atë sa më pranë zemrës së saj. ... Shfaq »

Mos shko në gjumë as mos u zgjo pa këto fjalë

17365_290027307234_280205302234_3318905_480860_n1

Pyetje: Çka duhet thënë para se të bijm me fjet dhe kur të zgjohemi nga gjumi ? Përgjigja: Kush e thotë këto fjalë  (zemra e istigfarit) në mëngjes duke qenë i bindur në të, dhe vdes atë ditë para se të errësohet, ai është nga banorët e xhenetit, ndërsa nëse e thotë gjatë natës duke qenë i bindur në fjalët ... Shfaq »

Pyetja: Lënia e xhematit pas kryerjes së farzit

namazi-ne-xhamia

Pyetja: Pyetja ime ka të bëj me lëshimin e xhamisë nga ana e disa individëve pas kryerjes së farzit nën pretekstin e sunetit (duke mendu se te qendrosh me xhematin per te bere dhikr na qenka bidat). Cili është qëndrimi juaj për këtë? Përgjigje:! Neve e konsiderojmë këtë një zhurmë të papërshtatshme, sidomos  kur ndodh që nga safi i parë ... Shfaq »

Tërmeti, fenomen i rastësishëm apo ndëshkim prej Allahut !?

pese_te_paverteta_per_termetet

Allahu i Madhëruar në Kur’an ka thënë: “Andaj, ata përjetuan tërmetin dhe u gdhinë në shtëpitë e tyre kufoma të ngrira.” (Kur’ani, El-A’raf, 78).   1. Hyrje       Tërmeti (dridhja e tokës) është fenomen natyror, që i godet vendet e ndryshme të botës. Pasojat e tij, kryesisht janë fatale. Shkenca e shkencëtarët kanë diskutuar për shkaqet fizike të ... Shfaq »

A lejohet të festohet ditëlindja?

ditlindjen

Sipas sheriatit Islam nuk ndalohet, pasi që në te ka të përkujtuarit e dhuntisë (nimetit) të Allahut ndaj njeriut për lindjen e tij. Por kjo me kusht që të mos llogaritet festë e as ta quajë ashtu. Dhe që të jetë ky përkujtim larg çdo veprimi të ndaluar si: bashkimi i dy gjinive ( jashtë familjarëve ), pastaj veshja e ... Shfaq »

Dënimi i të Vdekurit për shkakë të vajtimit të familjes së tij për te

1922424_872244649483009_1222423306358179879_n

PYETJA: Në disa libra kam lexuar një hadith që i atribuohet të dërguarit të Zotit, e ku thotë: “Me të vërtetë i vdekuri dënohet për shkak të vajtimit të familjes së tij për të”, gjë që për mua qe e pakapshme, sepse Kur’ani ka miratuar rregullën se njeriu nuk është përgjegjës për mëkatet e tjetrit: “Askush nuk do të bartë ... Shfaq »

A i dini cilat janë kafshët dhe insektet e përmendura në Kuran?

u-mravinjaku-mravi-grade-kupole-s-odlicnom-ventilacijom-504x335-20110939-20110930171555-ac1c5eee9b35bb0b46a756339ffcfcfa-770x470

Kurani dhe Suneti i Muhamedit a. s flasin për gjërat kryesore të natyrës: ujin,Tokën faunën dhe florën si dhe kohën. Gjashtë sure në Kuran mbajnë emrin e një gjallese: El-Bekare (lopa), Neml (milingona), El-Fil (elefanti), Nahl, (bleta), Ankebut (merimanga), ndërsa bota shtazore në Kuran dhe hadith përmendet në kontekste të ndryshme. Janë të shumta urtësitë e përmendjes së kafshëve në ... Shfaq »