Të Fundit

Pyetje-Përgjigje

Edhe puna është ibadet

c5c9b51ad40ee17443acaa922ec59b9a_XL

Kush bën vepër të mirë, qoftë mashkull ose femër, e duke qenë besimtar, Ne do t’i japim atij një jetë të mirë (në këtë botë), e (në botën tjetër) do t’u japim shpërblimin më të mirë për veprat e tyre.(Nahl: 97.) I Dërguari i Allahut s.a.v.s ka thënë: “Nuk është i plotë imani pa vepra dhe nuk pranohet vepra pa ... Shfaq »

Njeriu thotë: kam nafakë të vogël…

auto_a-641453470172

Njeriu thotë: kam nafakë të vogël. me këtë mendon se nuk ka mjaft para. por nafaka dhe furnizimi nuk janë vetëm paratë Njeriu thotë: kam nafakë të vogël, me këtë mendon se nuk ka mjaft para. Por nafaka dhe furnizimi nuk janë vetëm paratë. Nafakë është gjithçka që përdorim dhe shfrytëzojmë në këto momente. Ajri që e thithim, zemra që ... Shfaq »

Si t’i luftoj mendimet e këqija që më pushtojnë?

İ26

Pyetje:”Një mori pyetjesh dhe mendimesh të këqija më rrethojnë. Ulur apo në këmbë, duke ngrënë apo duke pirë, në çdo gjendje që të jem, më vijnë mendime nga më të ndryshmet rreth islamit, Zotit dhe krijimit. Më duket sikur nuk jam më myslimane siç kam qenë. Madje, do të thosha që më duket vetja si jobesimtare, mohuese e Zotit. Ndjej ... Shfaq »

Çfarë nuk guxojë të bëj gjatë xhunubllëkut ?

pyetje-pergjigjeza

Pyetja: Esselamu alejkum! E kam parasysh se pas marrëdhënieve intime me burrin duhet të merret gusul, por ajo që më shqetësoi ishte ajo që lexova në internet se nuk guxojmë, në këtë gjendje, as t’i japim gji foshnjës apo se të përgatisim diçka për të ngrënë. Çfarë në fakt më ndalohet gjatë kësaj gjendjeje? Përgjigjja: Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim. Elhamdulil-lah, ves-salatru ves-selamu ala ... Shfaq »

Vlerat e leximit të Kuranit

itikaf+2

Falënderimi i takon vetëm Allahut, Zotit të të gjitha botëve. Salavati dhe selami qofshin mbi pejgamberin Muhamed (savs), mbi familjen e tij të nderuar, mbi sahabët dhe të gjithë pasuesit e tij. Vëllezër të respektuar! Edhe pse netët e gjata të dimrit kanë kaluar dhe tash dita është zgjatur, ne akoma kemi mundësi të shoqërohemi me Kuranin. Sidomos tash, kur ... Shfaq »

A vjen risku (nafaka) vet?

largea_misri1358176575

Një ditë, një njeri e pyeti imam Ahmed b. Hanbelin: “Çfarë mendon për një njeri i cili qëndron në shtëpi apo në xhami, kurse pret që vetë furnizimi t’i vijë dhe ta gjej aty ku është? Imami tha: Ky është një injorant. Pejgamberi a.s., ka thënë: “Furnizimi im është vendosur nën hijen e heshtës sime”. (Imam Buhariu, Imam Ahmedi). Po ... Shfaq »

Pse Allahu e do kaq shumë kur dikush pendohet?

17365_290027307234_280205302234_3318905_480860_n1

/“Ma jep këtë psherëtimën tënde, dhe merre namazin tim.”/ Duke u penduar dhe duke kërkuar falje, ne, në fakt, e pranojmë mëkatin, e dimë se jemi të këqij dhe akoma lutemi, dhe brengosemi që kemi mëkatuar, dhe kjo, pikërisht është ajo që Allahu e do më shumë, prandaj Pejgamberi (savs) ka thënë: “Nëse ju nuk do të bënit mëkate, Allahu ... Shfaq »

Rregullat e sheriatit për veshjen e meshkujve

1052172_611638648855537_574731821_o

Falënderimi i takon Allahut, Zotit të gjitha botëve. Salavatet dhe bekimet qofshin mbi Pejgamberin e fundit, Muhamedin (savs), mbi shokët e tij, mbi familjen e tij dhe të gjithë ata që kanë jetuar dhe vdekur me besim në zemër. Vëllezër të respektuar : Islami është fe e natyrshme. Nuk përcakton dhe nuk vendos rregulla të sheriatit përveç për të mirën e ... Shfaq »

Bixhozi modern, Bastoret

Bixhozi-Modern

Pyetje: A bën të luajmë në Bastore sportive, dhe çka parasheh Islami në lidhje me Bixhozin, lojrat e fatit, etj. Përgjigje:Falënderimi i takon Allahut, Zotit të botëve kurse salavatet dhe selamet qofshin mbi të Dërguarin e Allahut Muhamedin, vulën e Pejgamberëve, zotërinë e gjithë të Dërguarve mbi familjen e tij dhe mbi shokët e tij në përgjithësi. Duke marrë shkas ... Shfaq »

Pyetje: Çka është Gusli (Pastrimi i madh) dhe si merret gusëll?

12

Përgjigje: Gusli është larja e gjithë trupit me ujë. Fjala gusul në kuptimin gjuhësor do të thotë: “Hudhja e ujit në gjithë trupin. ” Ndërsa në kuptimin terminologjik fjala gusul do të thotë: “ Përdorimi i ujit për pastrim në tërë trupin në mënyrë të veçantë”. Argumenti i cili shpreh obligueshmërinë e guslit është ajeti kuranor: “Nëse jeni xhunub, atëherë ... Shfaq »