Të Fundit

Artikuj-Hytbe

Besimtari asnjëherë nuk guxon të jetë i mërzitur

nature1

(Ligjëratë vetëdijesimi) Në komunikimin e përditshëm me njerëz të moshave dhe gjinive të ndryshme shpesh dëgjojmë frazën e famshme: “Jam mërzitur” ose “u mbyta nga mërzia …” Çuditemi kur këtë e dëgjojmë nga njerëzit e moshuar të cilët është dashur ta mësojnë mësimin e jetës mbi kalueshmërinë e kësaj bote dhe çdo gjëje që është në të. Edhe më tepër ... Shfaq »

Drejtësia

2bcdd1f4fc

Nga vlerat themelore njerëzore me të cilat ka ardhur Islami dhe që e ka bërë një nga përbërësit kryesorë të jetës individuale, familjare, shoqërore dhe politike është “Drejtësia”. (Mbajtja e Drejtësisë). Saqë sipas Kurani Famëlartë, Islami e ka bërë vendosjen e drejtësisë ndër njerëz qëllimin kryesorë të dërgimit të shpalljeve qiellore. Thotë Allahu xh.xh. “Ne i çuam të dërguarit Tanë me ... Shfaq »

Lakmia është armiku i shpirtit të njeriut

Ciri-ciri-Sifat-Munafik-770x470

Falënderimi qoftë për Allahun, Zotin e botëve. Salavati dhe selami qoftë për të dërguarin dhe pejgamberin e fundit Muhamedin (a.s.), për familjen e tij të ndershme dhe sahabët e tij fisnikë! Vëllezër të dashur; Këtyre ditëve krahas informatave të ndryshme të çuditshme kemi mundur ta dëgjojmë edhe lajmin se 8 personat më të pasur të botës posedojnë pasuri sa gjysma ... Shfaq »

Ajeti kuranor që ju ndihmon ta mposhtni pikëllimin

woman-crying11-500x291

A ndodh që problemet e jetës t’ju çojnë në depresion? A ju brengosin mendimet e errëta për të ardhmen? A ju mundon e kaluara dhe gjynahet që i keni bërë? A ndjeni se jeni larg Allahut dhe se dielli nuk duket në horizont? Mos u shqetësoni, nuk jeni të vetmit. Shumica e njerëzve ndjehen kështu, sidomos në këtë kohë të ... Shfaq »

Sikur të rriturit do t’i posedonin pesë cilësi, të cilat i posedojnë fëmijët…

012011090131vntr3q3s3

I. Ka thënë Imam Es Sujutiu: “Nëse të rriturit do t’i posedonin pesë cilësi të cilat i posedojnë ‎fëmijët, do të bëheshin evlija.”‎ Fëmijët i posedojnë pesë cilësitë e mëposhtme:‎ ‎1 • Nuk brengosen shumë për furnizimin,‎ ‎2 • Nuk ankohen tek Krijuesi kur janë të sëmurë,‎ ‎3 • Ushqehen bashkërisht,‎ ‎4 • Kur të frikësohen, qajnë, dhe‎ ‎5 • ... Shfaq »

Të falësh do të thotë të jetosh

13

Të falësh nuk është për njerëzit e dobët. Falja e atyre që kanë gabuar ndaj jush është shenjë e vetëbesimit dhe fuqisë shpirtërore. Kur falni, zemra juaj shërohet, ndërsa ju përparoni. Sytë tuaj shkëlqejnë kështu që mund të shihni rrugën para jush. Hidhërimi është sëmundje shpirtërore, mirëpo kur falni atëherë filloni të jetoni. Nuk është e lehtë. Kur jetoja në ... Shfaq »

Le të gëzohemi për begatitë e Allahut

fisherman-770x470

„Thuaj: “Me dhuntinë e Allahut dhe mëshirën e Tij – vetëm me këto le të gëzohen! Kjo ‎është më mirë se ajo që grumbullojnë ata.” (Junus, 58)‎ Patjetër duhet të mësohemi t’i trajtojmë dhimbjet tona me gëzim dhe disponim të mirë. ‎Ekzistojnë shumë gjëra me të cilat mund të gëzohemi. Duhet të gëzohemi për njerëzimin ‎tonë, duke e ditur se ... Shfaq »

Musai a.s dhe gruaja që lutej për fëmijë

hz-musa-denizin-yarilmasi-620x330

Transmetohet se në kohën e Musait a.s erdhi një grua tek ai dhe i tha: “O pejgamber i Zotit lute Allahun të më dhuroj një fëmijë të hajrit. Musa a.s e luti Allahun, mirëpo Ai i shpalli se asaj gruaja i është caktuar të jetë sterile. Pas një viti ajo përsëri erdhi tek Musai a.s dhe i tha të njëjtën ... Shfaq »

Ai që e kënaq Allahun dhe i hidhëron njerëzit

winter-trees-night-christmas-wallpaper-hd-wide

Ky është burimi më i lartë i forcës të cilën duhet ta kuptojë njeriu i mençur. Njeriu për nga natyra mundohet të jetë i civilizuar. Duhet të jetojë me njerëzit, ndërsa njerëzit kanë dëshira dhe imagjinata dhe kërkojnë nga ai që të pajtohet me ta në të gjitha çështjet dhe nëse ai nuk pajtohet, ata do ta dëmtojnë, lëndojnë dhe ... Shfaq »