Të Fundit

Artikuj-Hytbe

Nata e Beratit: nata e afrimit të robërve tek Krijuesi i tyre

images

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin a.s. për familjen e tij, për shokët e tij dhe për të gjithë ata që e ndjekin rrugën dhe mësimet e tij deri në amshim. Vëllezër besimtarë! Në hutben e sotme, me lejen dhe ndihmën e Allahut, do të ... Shfaq »

Rëndësia e Israsë dhe Miraxhit në kohën tonë

kaaba-shareef-sky-view-2

Të dashur vëllezër xhemat! Nata në të cilën Allahu i Madhërishëm robin e Tij në një pjesë të natës, e barti nga Mesxhidi –Harami deri në Mesxhidi Aksa, e pastaj nga Mesxhidi Aksaja u ngrit duke kaluar nëpër sferat e qiellit, deri sa erdhi në Sidretul-munteha, në pikën e fundit, dhe pastaj të njëjtën natë u kthye përsëri në shtratin ... Shfaq »

Islami e lidhi tokën me qiellin (Israja dhe Miraxhi)

203320_screenshot

Israja dhe miraxhi është një nga mu’xhizet më të dalluara të Pejgamberit të Allahut Muhamedit, paqa dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të, e cila e ngacmon logjikën e njeriut normal të meditojë ma tepër rreth Krijuesit dhe fuqisë së Tij të pakufishme, ndërkaq për besimtarin paraqet stimuls për forcimin e besimit dhe ngritjen e shkallës së vetëdijes së tij ... Shfaq »

Ruajtja e nderit dhe moralit (Ligjëratë në kohën kur po flitet për Shen Valentinin!)

800px-Small_Red_Rose-620x240

Falënderimi i takon Allahut, Zotit të të gjitha botëve. Salavat dhe selam i dërgojmë të Dërguarit të fundit dhe të dashurit të Allahut, Muhamedit (savs), shokëve të tij, familjes së tij dhe të gjithë atyre që kanë jetuar dhe vdekur me besim në zemrën e tyre. Pejgamberi savs thotë: “Imani (besimi) përbëhet nga 60 e disa pjesë, edhe turpi është pjesë ... Shfaq »

Le të fuqizohemi shpirtërisht në natën e Miraxhit

3239f01f156802edf02a484aed456ce9-650x305

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin a.s. për familjen e tij, për shokët e tij dhe për të gjithë ata që e ndjekin rrugën dhe mësimet e tij deri në amshim. Vëllezër besimtarë! Në hutben e sotme, me lejen dhe ndihmën e Allahut, do të ... Shfaq »

Nuk e besoj që të vrenjturit është prej veçorive të thirrësve..!

xhamia klleznes 1

“Kujtoj, kur një djalë i ri i zemëruar, apo duke më qortuar m’u afrua dhe më tha: – Ti qëndron me studentë me mjekra të rruara dhe me studente të pambuluara me shami, njerëzit të shikojnë të buzëqeshur dhe jo të vrenjtur dhe nuk dëgjojnë prej teje asnjë urdhër, apo ndalesë. A ka ndonjë justifikim, për urrejtjen dhe përçmimin tënd, ... Shfaq »

Vlera e muajit Rexheb …

150937296_10225623792610179_8503451729062592096_n

Falënderimi qoftë për Allahun e Plotfuqishëm, i Cili na ka dhënë dhe na  jep begati të panumërta. Salavatet, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi më të dashurin e Allahut dhe të dërguarin e Tij të fundit Muhamedin (a.s.) mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që kanë jetuar me të vërtetën në zemrat ... Shfaq »

Vlera e muajit Rexheb dhe natës së Regaibit

Blue-Mosque

Falënderimi qoftë për Allahun e Plotfuqishëm, i Cili na ka dhënë dhe na  jep begati të panumërta. Salavatet, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi më të dashurin e Allahut dhe të dërguarin e Tij të fundit Muhamedin a.s. mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që kanë jetuar me të vërtetën në zemrat ... Shfaq »

Pesë cilësi të popullit të Lutit në epokën tonë

ekologjia

Në ditët e sotme është folur shumë rreth marrdhënieve midis dy meshkujve me njëri-tjetrin, dy femrave me njëra-tjetrën, apo midis një të rrituri dhe një fëmije. Kam medituar rreth faktit se si Allahu i Madhëruar e ka përshkruar sjelljen e popullit të Lutit, aktet e tyre (të shëmtuara) seksuale që bien ndesh me natyrën e pastër. Në fund kam dalë ... Shfaq »

Viti i ri, krishtlindja, babadimri, çka të thuhet?

vitit

Të dashur vëllezër, Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin a.s. për familjen e tij, për shokët e tij dhe për të gjithë ata që e ndjekin rrugën dhe mësimet e tij deri në amshim. Vëllezër besimtarë; Në hutben e sotme, me lejen e Allahut, do ... Shfaq »