Të Fundit

Artikuj-Hytbe

Dhjetë dobi të pabesueshme të Agjërimit

ramazan

Shumë njerëz e shohin agjërimin si obligim fetar por vetëm disa nga ta i dinë dobitë shëndetësore që ka. Agjërimi është praktikë e mirë, nëse aplikohet në mënyrë të duhur. Ndihmon në eliminimin e toksinave/helmeve nga trupi, redukton sheqerin dhe yndyrën në gjak. Krijon shprehi të të ushqyerit të shëndetshëm dhe rritë imunitetin. Këtu janë 10 dobitë më të mëdha ... Shfaq »

Rregullat e Agjërimit

xhurme.jpg.pagespeed.ic_.qLpw8uhCfP-770x470

Përkufizimi: Agjërim do të thotë ta ndërpresësh hajen, pijen dha marrëdhëniet seksuale prej syfyrit e deri në iftar. A. Llojet e agjërimit Kemi disa lloje agjërimesh, e ato janë: 1. Agjërim që është farz, pra që haptas dhe prerë e ka urdhëruar All-llahu xh.sh. dhe që domosdo duhet ta kryejë çdo musliman e muslimane. Farz është agjërimi i muajit të ... Shfaq »

“Ai është i Imi dhe Unë shpërblej për të!”

islam

Të gjitha falënderimet e plota dhe madhështia absolute i takojnë vetëm All-llahut, Zotit të Vetëm të botëve. Atij, që e bëri agjërimin e Ramazanit, rrugë të sigurt drejt përkushtimit në jetë. Për këtë thotë në Kur’anin Famëlartë: “O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim, sikurse ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, që të bëheni të ... Shfaq »

Ibadetet e Ramazanit, shanse për përfitime të mëdha

Shaykh-Zayid-mosque-shutterstock

Pjesa e dytë e muajit Shaban, në të cilën gjendemi aktualisht, është koha kur duhet përgatitur shumë seriozisht në aspektin psiko-fizik, para se të vij muaji i bekuar i Ramazanit. Secili prej nesh bën përgatitje dhe plane paraprake për aktivitetet e tij të ardhshme, sikur që janë pushimet, festat e ndryshme, shënimi i motmoteve, etj., andaj dhe shumë më shumë ... Shfaq »

Fenomeni kuranor: Shpëtimi i trupit të Faraonit

ramsez-770x470

Ishte vullneti i Zotit xh.sh. që Faraoni të mbytej e më pas trupi i tij të nxirrej nga thellësitë e detit, për të qenë një dukuri e cila do të habiste shkencëtarët bashkëkohorë. Kjo sepse trupi i Faraonit vazhdon të jetë ashtu siç ka qenë. Shkencëtarët që patën rastin dhe shansin të bëjnë autopsinë e kufomës së tij janë habitur ... Shfaq »

Mos gjyko në shikimin e parë

12

Plakut 70 vjeçar i cili tërë jetën ishte marrë me blegtori, përkitazi rruajtjen e dhenëve, shteti kishte vendosur t’i ndihmojë me një pension i cili do të ishte e mjaftueshme për mbijetesë. Në pyetjen e gazetares që t’i përshkruaj një rast të vetëm të cilin nuk do ta harroj kurrë dhe i cili i ka mbetur në kujtim të përhershëm. ... Shfaq »

Ja disa zakone të rëndësishme për një familje të lumtur…

121013_1112_Prindredhef2

Mos u zini para fëmijëve, mos e leni pas dore partnerin dhe bisedoni sa më shumë të jetë e mundshme, janë këto vetëm disa detaje të familjeve të lumtura. Ja disa gjëra që bëjnë familja të jetë gjithmonë e lumtur… – Sa më shumë përqafime Nëpërmjet prekjes tregoni lidhjen që keni për dikë, pra edhe një prekje e thjeshtë në ... Shfaq »

“O Ibrahim, jam Xhibrili. A ke gjë nevojë?”

islam

Të gjitha falënderimet e plota dhe madhështia absolute i takojnë vetëm All-llahut të Madhëruar, Zotit të Vetëm, ta pashoq, i Cili na krijoi nga asgjëja, jo nga nevoja e Tij për ne, por si dëshmi e dashnisë së Tij ndaj nesh! Shembullin e besimtarëve e prezantoi me dashurinë e Tij ndaj tyre dhe anasjelltas, kur tha: “O ju që besuat! ... Shfaq »

Bereqeti i Zotit është në punimin e Tokës

20131011194142845577-770x470

Jemi dëshmitarë se sot është lënë pas dore bujqësia, ndërsa kolosët tanë të dijes na tregojnë për këtë mirësi dhe nevojën e njeriut në relacion me natyrën e cila është vazhdimësi e jetës sonë. Allahu i Madhërishëm në Kuran thotë: “Ai jua ka bërë Tokën të përdorshme, andaj ecni nëpër viset e saj dhe ushqeheni me atë që ju ka ... Shfaq »

Aspekti shkencor i sexhdes

13

Trupat tonë pranojnë sasi të mëdha të valëve elektromagnetike për çdo ditë. Këto valë ne i fitojmë nëpërmjet rrezatimit të aparateve të ndryshme elektrike të cilat i shfrytëzojmë për çdo ditë: TV, sendet me dirigjim nga larg, telefonat mobil, kompjuterët etj. Poashtu edhe nëpërmjet ndriçuesve elektrikë të cilat në disa raste nuk ç’kyçen as një orë të plotë! Ne jemi ... Shfaq »