Të Fundit

Artikuj-Hytbe

Premtimi është borxh

xhamia klleznes 6

I riu i karaktershëm, në rrugën e tij të madhe drejt qëllimeve të larta të jetës, me vete duhet ta bartë virtytin e fjalës së dhënë. Ajo bëhet pjesë e tij. Vetëm në këtë mënyrë hapet rruga drejt përsosmërisë së shpirtit. Muhammedi salAllahu ‘alejhi ue sel-lem ka thënë: “Premtimi është borxh”. Ai që nuk e kryen këtë borxh numërohet në radhën ... Shfaq »

Më fal, të ngatërrova me njerëzit e mi

ecja

Arabët, kur kishin ahengje për raste të gëzimeve familjare, u ndanin mysafirëve copa mishi të mbështjella në bukë. Nëse vërente nikoqiri se numri i mysafirëve është më i madh se copat e mishit ose kishte frikë se nuk do të arrinte mishi, mbështillte një copë buke me bukë (pa mish) dhe këto ua jepte më të afërmve dhe më të ... Shfaq »

Disa këshilla si të jemi të përkushtuar në namaz

13

Ja disa këshilla si ta përjetojmë më mirë namazin dhe për ta vendosur kontaktin sa më të mirë me Zotin tonë dhe në këtë mënyrë që në momentin kur e falim namazin të përjetojmë ndjenjën e lumturisë dhe të kënaqësisë e cila nuk mund të përshkruhet me fjalë dhe njëkohësisht të përfitojmë shumë dobi. 1. Kur nisesh për namaz kujto ... Shfaq »

Pasha Zotin nuk të mashtrova!

Фрукты-на-рынке-Паттайя-Парк

Një burrë hyn në një dyqan ushqimesh dhe pyet për çmimin e kiles së mollëve dhe bananeve. Shitësi i thotë: ~ Banania është 300 lek dhe molla është 150 lek… Në atë moment hyn një grua e cila ishte nga e njëjta lagje me shitësin dhe ajo pyet çmimin e mollëve dhe bananeve. Shitësi ithotë: ~ Banania është 150 lek ... Shfaq »

Pak ka mbetur nga feja e vërtetë!

xhamia klleznes 1

Falënderimi i takon Allahut, Zotit të të gjitha botëve. Dërgojmë salavat dhe selam mbi të Dërguarin e fundit të Allahut, Muhamedin (savs), mbi shokët e tij, mbi familjen e tij dhe mbi të gjithë ata që kanë jetuar dhe kanë vdekur me besim në zemër. Vëllezër të respektuar! Pejgamberi ynë i dashur Muhamedit (a.s.), me një rast shumë rrëmbyeshëm pat ... Shfaq »

Lamtumirë Ramazanit – 2021

b80cfue8_ramadan_625x300_12_April_21

Kur ramazani e paralajmëron shkuarjen e tij, ne jemi në gjendje vetëm të themi, Sub­hanallah! Sa shpejt po shkon kjo jetë! Sa shpejt po kalojnë ditët dhe netët! Sikur të ishin gjethe vjeshtake, të cilat i valëviti era e fatit! A thua nuk është e tërë jeta asgjë tjetër përveç disa çaste! Po, jeta është vërtet vetëm ëndërr, ndërsa amshimi ... Shfaq »

Dhjetëshja e artë e Ramazanit

b80cfue8_ramadan_625x300_12_April_21

Çdo çast dhe kohë e Ramazanit është me vlera të posaçme dhe me bekim. Mirëpo, fundi i tij është i artë, është plotë mirësi e begati. Kjo pjesa e fundit, kjo dhjetëshja e fundit, i ngjan atij metrazhi të fundit të garuesve, të cilët, në fund e japin maksimumin për ta fituar cakun, për ta arritur fitoren. Pejgamberi a.s. në ... Shfaq »

I’tikafi në Ramazan

itikaf+2

I’tikaf do të thotë të kaluarit në ibadet ditë dhe net të caktuara,ndërkaq, personi i cili e kryen këtë quhet mu’tekif. Ky ibadet specifik është përmendur në Kur’an andaj mund të thuhet se është i vërtetuar me Kur’an, Sunet dhe ixhma’(konsensus të ulemave islamë). Allahu xh.sh. në Kur’an thotë: ,,… e kur jeni të izoluar (në i’tikaf)në xhamia,mos t’uafroheni atyre(grave ... Shfaq »

Zakone të bukura Islame

xhamia

Thuaj: Bismil-lah (Në emër të Allahut) – kur bën diçka. Thuaj: Já Allah (O Allah) – kur të kesh dhimbje dhe telashe. Thuaj: Estagfirullah (Më fal o Allah) – kur pendohesh për një vepër të keqe. Thuaj: E údhu bil-lah (Kërkoj mbrojtje nga Allahu) – për të treguar se diçka është e neveritshme për ty. Thuaj: Es-selámu alejkum (Paqja dhe shpëtimi i Allahut qoftë mbi ju) – kur e takon ... Shfaq »

Në pritje të Ramazanit 2021

ramadan-mubarak-golden-moon-background

Vëllezër dhe motra në Islam! Tema e hutbes së sotme është: ‘Në pritje të ramazanit të vitit 1442 h. /2021’. Sipas Takvimit të Bashkësisë Islame në Republikën e Kosovës për vitin 2021,dita e parë e ramazanit të bekuar – me vullnetin e Allahut –do të jetë të martën, më 13 prill 2021, kurse një natë para saj (të hënën në ... Shfaq »