Të Fundit

Artikuj-Hytbe

DOKTRINA IDEOLOGJIKE SUNNITE SHOQËRORE REFORMUESE NË TEFSIR, E PERSONIFIKUAR NË MENDIMET E HOXHËS DHE MENDIMTARIT HAFIZ ALI KORÇA

e46d65e169a77906f2ccf7cee4889d7d

DOKTRINA IDEOLOGJIKE SUNNITE SHOQËRORE REFORMUESE NË TEFSIR, E PERSONIFIKUAR NË MENDIMET E HOXHËS DHE MENDIMTARIT HAFIZ ALI KORÇA AUTORI: PROF. DR. HFZ. HAJREDIN HOXHA HAFIZ ALI KORÇA Hyrje në mendimin fetar reformist te shqiptarët Doktrina ideologjike reformiste tek intelektualët shqiptarë ka qenë fenomen origjinal dhe i përhapur. Kjo doktrinë fetare reformiste që ishte formuar gjatë kohës së pushtetit osman, kishte ... Shfaq »

Gruaja ime asgjë nuk punon!

İ26

Bisedë në mes një bashkëshorti dhe psikologut ************************** : Nga çka ankoni zotëri? : Kam stres të madh në punë, ngarkesë, rutinë! : çfarë profesioni keni? : Menaxhoj një filial banke : Jeni i martuar? : Po : Keni fëmijë? : Po i kam tre fëmijë : Punon gruaja juaj? : Jo nuk punon asgjë, është thjeshtë amvise. : Kush ... Shfaq »

Shfaqja më e mirë që kam parë ndonjëherë!

FB_IMG_1503828530336

Charlie Chaplin, Komediani më i famshëm në historinë e kinemasë, thotë: Kur isha i vogël, shkova me babanë për të parë një shfaqje në cirk, pritem gjatë në radhë për të marrë biletat, para nesh kishim një familje me gjashtë fëmijë, nënën dhe babin. Dukeshin të varfër me rrobat të vjetra, por të pastra. Fëmijet ishin shumë të lumtur teksa po ... Shfaq »

O baba, ti je fajtor!

gettyimages-646329503-1-1567535261-1-768x544-1-696x493

Falënderimi qoftë për Allahun e Plotfuqishëm, i Cili na ka dhënë dhe na jep begati të panumërta. Salavatet, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi më të dashurin e Allahut dhe të dërguarin e Tij të fundit Muhamedin (savs), mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që kanë jetuar me të vërtetën në zemrat ... Shfaq »

I lumi ai njeri, me vdekjen e të cilit vdesin edhe mëkatet e tij

ekologjia

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Salavati dhe bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin a.s. për familjen e tij, për shokët e tij dhe për të gjithë ata që e ndjekin rrugën dhe mësimet e tij deri në amshim. Të dashur vëllezër! Tema e hutbes së sotme është: “I lumi ai njeri, me ... Shfaq »

Testamenti prej 10 pikësh i Dr. Jusuf El-Kardavit

e46d65e169a77906f2ccf7cee4889d7d

Tastamenti është publikuar sot në faqen zyrtare të Shejh Jusuf el-Karadavi “Po ua lë porosi – testament vëllezërve të mi studiues dhe thirrës në mënyrë që ata ta përmbushin detyrën ndaj Zotit të tyre, ndaj fesë së tyre dhe ndaj popullit të tyre: 1. Që nënshtrimin ta shprehni vetëm Allahut të Plotfuqishëm, dhe jo ndaj nacionalizmit apo patriotizmit, apo regjimeve, ... Shfaq »

Shkolla është farz (obligim i detyruar)

307280178_5634486823256625_7234370714348057452_n

Falënderimi i qoftë Allahut të Madhërishëm, kurse bekimi dhe paqja qoftë mbi Pejgamberin Muhamed, mbi familjen e tij dhe mbi shokët e tij. Paqja dhe shpëtimi i Allahut qoftë edhe mbi shehidët, mbi të gjithë të vdekurit tonë dhe mbi njerëzit që kërkojnë rrugën e së mirës. Të dashur vëllezër! Tema e hutbes së sotme është: Shkolla është farz! Pejgamberi (savs), ... Shfaq »

Psikologjia e Religjionit – Pjesa 1

Eid_Moon_sighting_Eid_in_India_Date-Ramadan-e1619521624478

Feja dhe Psikologjia Për të sqaruar lidhshmërinë mes fesë dhe psikologjisë, pikësëpari duhet bërë përkufizimin e fesë. Feja si term i ndërlikuar në gjuhën arabe emërtohet me termin “din” i cili sipas asaj që transmetohet në literaturën fetare mban kuptimet siç janë “traditë, doke, borxh, respekt, rrugë e cila mbahet dhe ndiqet, dënim, shpërblim, popull”.1 Në Kur’anin Famëlartë me termin ... Shfaq »

Jeta jonë ndodhet në këtë tregim

ekologjia

Një ditë prej ditësh, një njeri ishte duke udhëtuar në një udhëtim, në shoqërim të gruas dhe fëmijëve të tij. Në rrugëtim ata takojnë një person, i cili ishte i ndalur në rrugë, me të cilin fillojnë një bisedë: Njeriu e pyeti: Kush je ti? Iu përgjigj: Unë jam Pasuria. Burri e pyeti gruan dhe fëmijët e tij: A ta ... Shfaq »

A ka folur për ne Pejgamberi savs?

121972917_3774252735919688_5640041978351837152_n

Falënderimi i qoftë Allahut të Madhërishëm, kurse bekimi dhe paqja qoftë mbi Pejgamberin Muhamed, mbi familjen e tij dhe mbi shokët e tij. Paqja dhe shpëtimi i Allahut qoftë edhe mbi dëshmorët, mbi të gjithë të vdekurit tonë dhe mbi njerëzit që kërkojnë rrugën e së mirës. Të dashur vëllezër! Ebu Seid el-Hudri (r.a.), transmeton se Pejgamberi (savs), ka thënë: ... Shfaq »