Të Fundit

Aktualitete

“Dhurata e madhe erdhi…”

121972917_3774252735919688_5640041978351837152_n

Falënderimi i qoftë Allahut të Madhërishëm, kurse bekimi dhe paqja qoftë mbi Pejgamberin Muhamed (savs), mbi familjen e tij dhe mbi shokët e tij. Paqja dhe shpëtimi i Allahut qoftë edhe mbi shehidët, mbi të gjithë të vdekurit tonë dhe mbi njerëzit që kërkojnë rrugën e së mirës. Të dashur vëllezër! Hutbeja e sotme e mban titullin: “Dhurata e madhe erdhi ... Shfaq »

NATA E MADHE E REGAIBIT, e Enjte, me 11.01.2024

blue-sky-desktop-background-578977

Ditën e Enjte, me datë 11.01.2024, është nata e madhe e Regaibit. Për të gjithë ata që duan ta përcjellin këtë ditë me agjërim, Syfyri mbyllet në orën 05:28 ndërsa Iftari hapet në orën 16:34. Falja e namazit të Akshamit do të bëhet në xhami.   Nata e mirë Regaib, sipas kalendarit hënor, bie natën e xhumasë së parë (nata që ... Shfaq »

Vlera e muajit Rexheb …

150937296_10225623792610179_8503451729062592096_n

Falënderimi qoftë për Allahun e Plotfuqishëm, i Cili na ka dhënë dhe na  jep begati të panumërta. Salavatet, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi më të dashurin e Allahut dhe të dërguarin e Tij të fundit Muhamedin (a.s.) mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që kanë jetuar me të vërtetën në zemrat ... Shfaq »

Vlera e muajit Rexheb dhe natës së Regaibit

Blue-Mosque

Falënderimi qoftë për Allahun e Plotfuqishëm, i Cili na ka dhënë dhe na  jep begati të panumërta. Salavatet, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi më të dashurin e Allahut dhe të dërguarin e Tij të fundit Muhamedin a.s. mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që kanë jetuar me të vërtetën në zemrat ... Shfaq »

Një analizë rreth muajve të mëdhenj Rexheb dhe Shaban

Blue-Mosque

Në këtë artikull ne do të hedhim pak dritë mbi çështjen në fjalë, duke u munduar të përfshijmë të gjitha mendimet bazë që janë pro ose kundër. Në krye kemi përmendur mendimet e ndryshme në lidhje me secilën prej këtyre periudhave kohore dhe në pjesën e përfundimit kemi përfshirë një analizë të përgjithshme. Që në krye dëshirojmë të theksojmë që ... Shfaq »

A po i rrisni fëmijët me edukatë islame apo të huaj (perëndimore)?!

buqeqeshja

Unë do t’ju drejtoj 10 – të pyetje për të kuptuar nëse po i rrisni fëmijët sipas Islamit apo sipas edukimit perëndimor. Nëse përgjigja ndaj pyetjeve është pozitive për edukimin islam atëherë kuptohet qartë se ju po i rrisni ata sipas Islamit dhe anasjelltas, nëse përgjigja ndaj pyetjeve është pozitive për edukimin e huaj perëndimor, atëherë kuptohet qartë se ju ... Shfaq »

ISAU a.s.: Hyjnor apo Njerëzor?

hz-isa-dogumu-ve-soyu

Jezu Krishti (Isau a.s.), Hyjnor apo Njerëzor? (Sqarime, analiza, kundërpërgjigje) Senad Maku Të shkruash për një të dërguar të Zotit xh.sh. nuk mund të shpjegohet vetëm me një artikull të përgatitur, por duhet me dhjetra artikuj të shkruhen për jetën dhe misionin e tij si i dërguar i Zotit xh.sh. Ndërsa të shkruhet për Isaun a.s. (Jezusin), atëherë do të ... Shfaq »

Cilat Janë “Festat e Fundvitit?”

vitit

Ajo që na shtyen të mendojmë mirë këtu dhe të shtrojmë një pyetje, Cilat janë këto festa? Nëse është fjala për vitin e ri gregorian që e festojnë shumë popuj të botës , ajo është vetëm një festë, e jo festa, atëherë çfarë festa po na urojnë mediat? Festat të cilat janë në fund të dhjetorit dhe në fillim të ... Shfaq »

Gënjeshtër dhe mashtrim (Viti i Ri dhe Baba Dimri)

coca-cola

(Viti i Ri dhe Baba Dimri) Allahu i Plotfuqishëm thotë: وَلَن تَرْضَىٰ عَنكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّـهِ هُوَ الْهُدَىٰ وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُم بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّـهِ مِن وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ ﴿١٢٠﴾ “As jehuditë, e as krishterët kurrë nuk do të jenë të kënaqur me ty deri që të pasosh ... Shfaq »

Viti i ri, krishtlindja, babadimri, çka të thuhet?

vitit

Të dashur vëllezër, Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin a.s. për familjen e tij, për shokët e tij dhe për të gjithë ata që e ndjekin rrugën dhe mësimet e tij deri në amshim. Vëllezër besimtarë; Në hutben e sotme, me lejen e Allahut, do ... Shfaq »