Të Fundit

Aktualitete

Historiku i Kalendarit Hënor

ISLAMIC-MONTHS-CLOCK

Kalendari hënor është një kalendar të cilin arabët e kanë përdorur shekuj para islamit, por emrat e muajve ndryshonin nga një fis në një fis tjetër. Ndryshimi i emrave të muajve, shkaktonte probleme në përcaktimin e sezonit të haxhit, gjë e cila i nxiti krerët e fiseve që të mblidhen dhe të dakordohen rreth emërtimit të muajve. Në vitin 412, ... Shfaq »

Shembuj të edukatës dhe sjelljes së mirë

ekologjia

Edukata dhe sjellja e mirë janë nga themelet kryesore mbi të cilat ndërtohet feja islame. Muslimanët e kanë për detyrë që të sillën jashtëzakonisht bukur dhe me korrektësi ndaj të gjithë njerëzve, por edhe ndaj të gjitha krijesave të Allahut, e sidomos ndaj prindërve, të afërmve, fqinjëve dhe ndaj miqve. Kur është fjala për prindërit, i Dërguari i Allahut (savs), ... Shfaq »

A e ke falënderuar nënën tënde?

gettyimages-646329503-1-1567535261-1-768x544-1-696x493

Kur ishe (1) njëvjeçar, ajo të ushqente dhe të pastronte, kurse ti e “falënderoje” me të qarë gjatë natës. Kur ishe (2) dyvjeçar, ajo të ushtroi të ecësh, kurse ti e “falënderoje” me ikje kur ajo të kërkonte. Kur ishe (3) trevjeçar, ajo të përgatiste ushqim të shijshëm, kurse ti e “falënderoje” me hedhjen e enëve në tokë. Kur ishe ... Shfaq »

Kllezna fiton përsëri Ligën e Anës së Malit 2023

viber_image_2023-06-26_16-41-42-226

Për rreth një muaj në kompleksin sportiv Ilirët në Brajshë të Anës së Malit u mbajt Liga e futbollit të vogël të kësaj zone. Përveç numrit të madh të të rinjëve që morën pjesë në këtë aktivitet si lojtarë apo edhe shikues, ajo që bie në sy më së shumti është mënyra e organizimit e cila meriton notën më të ... Shfaq »

NJOFTIM: DITA E PARË E KURBAN BAJRAMIT – E MËRKURË, 28.06.2023

6314759875_175868b065_z

Xhamia e Klleznës njofton besimtarët e vet se Dita e parë e festës së Kurban Bajramit është të Mërkurë, më 28 qershor 2023. Manifestimi fillon në ora 04:35 me faljen e namazit të Sabahut, pas të cilit do të jetë ligjërata tematike kushtuar kësaj feste nga Imami i xhamisë. Namazi i Kurban Bajramit falet në ora 05:40 minuta. Këshilli i Xhamisë së ... Shfaq »

NJOFTIM: DITA E ARAFATIT – DITA E MARTE, 27.06.2023

dita e arafatit 2012   1

Pyetje: ”Dua të di diçka më shumë lidhur me vlerën e ditës së Arafatit dhe nëse lutjet janë të pranuara në këtë ditë!” Përgjigje: ”Thotë shejh Jusuf Kardavi:”Dita e Arafatit është dita më e mirë e vitit. Ajo është në dhjetë ditët e para të Dhul Hixhes dhe është transmetuar nga Profeti a.s të ketë thënë:”Agjërimi i ditës së Arafatit, ... Shfaq »

Dhjetë ditët e para të muajit Dhul-Hixhe

xhamia klleznes 4

Nëntë ditët e para të Kurban Bajramit dhe e dhjeta, dita e Kurban Bajramit, janë ditët më të vlefshme të të gjithë vitit tek Allahu i lartëmadhëruar. Këto dita fillojnë nga dita e nesërme më 11 korrik ditë e diel dhe deri në ditën e kurban Bajramit më 20 korrik ditë e martë. Allahu i lartëmadhëruar është betuar në këto ... Shfaq »

Vlera e dhjetë ditëve të Dhul-Hixhes

Wallpaper1(800)

Jemi në prag të një muaji të shenjtë, muajit Dhul Hixhe. Dhjetë ditët e para të këtij muaji, janë ditë në të cilat është betuar vetë Zoti i lartësuar në Kuran, ku thotë:”Betohem për muzgun e agimit dhe për dhjetë netët (e para të muajit Dhul Hixhxhe)!” (Fexhr, 1-2) Ato janë ditët më të mira tek Zoti dhe shpërblimi i veprave ... Shfaq »

Haxhillëku – Pelegrinazhi

1_1431003084

Në shumicën e traditave të feve të mëdha, posaçërisht në krishterizëm, islam dhe hinduizëm, gjejmë pelegrinazhin e vendeve të shenjta. Ithtarët e besimeve përkatëse besojnë se në ato vende ke ndodhur diçka shumë e rëndësishme për fenë e tyre dhe shoqërinë: Aty lindi ose vdiq themeluesi i atij besimi, ose ka ndodhur një ngjarje mbinatyrore, ose në një vend është ... Shfaq »