Të Fundit

Aktualitete

Disa dispozita rreth kurbanit

unnamed

Falënderimi i qoftë Allahut ashtu siç meriton vetëm Ai. Dëshmojmë dhe vërtetojmë për Njësinë e tij të pashoqe. Ai nuk është i nevojshëm për ibadetin e njerëzve dhe Atë aspak nuk e dëmtojnë mëkatet e tyre. Po ashtu dëshmojmë për pejgamberinë e Muhamedit (savs), i cili na ka mësuar si duhet ta bëjmë ibadetin vetëm për Zotin dhe na ka ... Shfaq »

VIDEO: Shporta e Kurban Bajramit 2021

212845523_1899159836899823_8793805484444292807_n

Amaneti juaj besuar neve po realizohet BAMIRËS, sot në Xhaminë e Klleznës u paketuan Shportat e Kurban Bajramit. Ditët në vijim do të trokasim në dyert e 200 familjeve në nevojë. Faleminderit në besimin tuaj, Zoti jua dhasht të mirat e kësaj bote dhe të botës tjetër. Amin. Kliko per ta shikuar videon… Shfaq »

Premtimi është borxh

xhamia klleznes 6

I riu i karaktershëm, në rrugën e tij të madhe drejt qëllimeve të larta të jetës, me vete duhet ta bartë virtytin e fjalës së dhënë. Ajo bëhet pjesë e tij. Vetëm në këtë mënyrë hapet rruga drejt përsosmërisë së shpirtit. Muhammedi salAllahu ‘alejhi ue sel-lem ka thënë: “Premtimi është borxh”. Ai që nuk e kryen këtë borxh numërohet në radhën ... Shfaq »

Tregtia e satanës (shejtanit)

magjia-720x340

Shkoi satani (shejtani) në treg dhe me vete kishte tre thasë të mbushur plot. Gjatë rrugës takoi një grup njerëzish. – Për ku je nisur o satan? – Po shkoj në treg! – Çka ke  në ato thasë? – Në njërin kam gënjeshtrat, në të dytin mendjemadhësinë dhe në të tretin zilinë! – Ato në treg  nuk shiten, askush nuk ... Shfaq »

Më fal, të ngatërrova me njerëzit e mi

ecja

Arabët, kur kishin ahengje për raste të gëzimeve familjare, u ndanin mysafirëve copa mishi të mbështjella në bukë. Nëse vërente nikoqiri se numri i mysafirëve është më i madh se copat e mishit ose kishte frikë se nuk do të arrinte mishi, mbështillte një copë buke me bukë (pa mish) dhe këto ua jepte më të afërmve dhe më të ... Shfaq »

Disa këshilla si të jemi të përkushtuar në namaz

13

Ja disa këshilla si ta përjetojmë më mirë namazin dhe për ta vendosur kontaktin sa më të mirë me Zotin tonë dhe në këtë mënyrë që në momentin kur e falim namazin të përjetojmë ndjenjën e lumturisë dhe të kënaqësisë e cila nuk mund të përshkruhet me fjalë dhe njëkohësisht të përfitojmë shumë dobi. 1. Kur nisesh për namaz kujto ... Shfaq »

Pasha Zotin nuk të mashtrova!

Фрукты-на-рынке-Паттайя-Парк

Një burrë hyn në një dyqan ushqimesh dhe pyet për çmimin e kiles së mollëve dhe bananeve. Shitësi i thotë: ~ Banania është 300 lek dhe molla është 150 lek… Në atë moment hyn një grua e cila ishte nga e njëjta lagje me shitësin dhe ajo pyet çmimin e mollëve dhe bananeve. Shitësi ithotë: ~ Banania është 150 lek ... Shfaq »

Mos i prish urat që ke ngritur, se nuk dihet kur do të kesh nevojë për to

xhamia klleznes 9

Urreje mëkatin (gabimin) nga thellësia e zemrës, por ki mëshirë ndaj mëkatarit. Mos i prish urat qe ke ngritur, se nuk dihet kur do te kesh nevojë për to. – Me zemër ureje mëkatin, por sillu but dhe fale mëkatarin. Kritiko qëndrimin, por respekto atë që e ka thënë. – Detyrë e jona është t’i mundim sëmundjet, jo te sëmurët. ... Shfaq »

Pak ka mbetur nga feja e vërtetë!

xhamia klleznes 1

Falënderimi i takon Allahut, Zotit të të gjitha botëve. Dërgojmë salavat dhe selam mbi të Dërguarin e fundit të Allahut, Muhamedin (savs), mbi shokët e tij, mbi familjen e tij dhe mbi të gjithë ata që kanë jetuar dhe kanë vdekur me besim në zemër. Vëllezër të respektuar! Pejgamberi ynë i dashur Muhamedit (a.s.), me një rast shumë rrëmbyeshëm pat ... Shfaq »

Xhamia e Klleznës trokiti në derën e 205 familjeve në nevojë.

187170523_1856941331121674_7073019468582576003_n

Të dashur vëllezër e motra, të nderuar bamirës. Shporta Ramazanit këtë vit trokiti në 205 familje, të Komunës së Ulqinit, zonës së Anës së Malit, dhe të Krajës. Aktiviteti humanitar në Xhaminë e Klleznës ”Shporta e Ramazanit” është realizuar me sukses dhe pa kurrfarë pengesash, edhe përkundër kufizimeve që patëm me rastin e pandemisë. Në emrin tim personal si imami ... Shfaq »