Të Fundit

Aktualitete

Xhematet tona si pasqyrat tona

151489_namazi-adhurim

„Dhe të gjithë ju mbahuni fortë për litarin e Allahut (Kur’anin) dhe mos u shpartalloni. Dhe kujtonie dhuntinë e Allahut (që u është dhënë) juve; kur ishit në armiqësi, e u bashkoi zemrat tuaja e në saje të dhuntisë së Tij u bëtë vëllezër. Dhe ju ishit buzë greminës së xhehenemit, ndërsa Ai ju shpëtoi juve nga ajo. Kështu Allahu ... Shfaq »

Kontributi i klerit mysliman shqiptar në hartimin e alfabeteve dhe të abetareve të gjuhës shqipe

kleri-mysliman-750x430

Hyrje  Një kontribut të rëndësishëm për zhvillimin e gjuhës shqipe dhe arsimin kombëtar në kapërcyell të shek. XIX dhe në fillim të shek. XX, krahas klerikëve të besimeve të tjera fetare, pa dyshim që ka luajtur edhe kleri mysliman shqiptar. Pavarësisht faktit se deri vonë, për arsye ideologjike ka pasur një lloj tendence për t`i vënë në plan të kundërt  ... Shfaq »

Bixhozi modern, Bastoret

Bixhozi-Modern

Pyetje: A bën të luajmë në Bastore sportive, dhe çka parasheh Islami në lidhje me Bixhozin, lojrat e fatit, etj. Përgjigje:Falënderimi i takon Allahut, Zotit të botëve kurse salavatet dhe selamet qofshin mbi të Dërguarin e Allahut Muhamedin, vulën e Pejgamberëve, zotërinë e gjithë të Dërguarve mbi familjen e tij dhe mbi shokët e tij në përgjithësi. Duke marrë shkas ... Shfaq »

Pyetje: Çka është Gusli (Pastrimi i madh) dhe si merret gusëll?

12

Përgjigje: Gusli është larja e gjithë trupit me ujë. Fjala gusul në kuptimin gjuhësor do të thotë: “Hudhja e ujit në gjithë trupin. ” Ndërsa në kuptimin terminologjik fjala gusul do të thotë: “ Përdorimi i ujit për pastrim në tërë trupin në mënyrë të veçantë”. Argumenti i cili shpreh obligueshmërinë e guslit është ajeti kuranor: “Nëse jeni xhunub, atëherë ... Shfaq »

Profeti Daut a.s. dhe gruaja në hall

(u84u)anije_davudi as

Një grua vajti tek profeti Daut a.s dhe e pyeti si me gjysmë zëri:”O profet i Zotit! A është Zoti i drejtë apo i padrejtë?!” Dauti a.s i tha:”E mjera ti! Ai është drejtësia absolute! Pa më thuaj, ç’të ka ngjarë që e bën këtë pyetje?” Gruaja iu përgjigj:”Unë jam grua e ve dhe nënë e tre vajzave jetime. Siguroj ... Shfaq »

Shpërblimi i njerëzve të mirë – Rast emocionues

Images.ashx

Gjatë sezonit të Haxhit, një i moshuar i bleu të bijës së tij një gjerdan floriri të shtrenjtë. Gjerdanin e kishte futur në një qese pëlhure me ngjyrë të kuqe dhe e mbante në dorë, teksa bënte tavafin rreth Qabes. Për shkak të njerëzve të shumtë që gjendeshin në tavaf, i moshuari e humb qesen me gjerdanin brenda. Me ta ... Shfaq »

Veprime të gabuara të namazlive në namazin e xhumasë

Namazi

Në këtë punim dëshirojmë të nxjerrim në pah disa gabime të cilat gjatë namazit të xhumasë mund të vërehen te disa namazli të caktuar (e ndoshta disa nga këto gabime ndodhin edhe në namazet e tjera me xhemat, apo edhe kur një njeri falet në shtëpinë e tij). Këto janë çështje shumë të rëndësishme të cilat imamët shpesh duhet t’ia ... Shfaq »

Program fetarë në Xhaminë e Klleznës, E Diele 22.12.2019, ora 12:00.

REKLAMA E MEVLUDIT 2019

Te nderuar miq, familjarë, vëllezër dhe motra, kemi nderin dhe kënaqesinë t’ju ftojmë të merrni pjesë në programin që realizohet për nder të lindjes së Muhamedit a.s. në xhaminë e Klleznës. Ejani të kalojmë disa çaste së bashku nën hijen e fjalëve të të dashurit tonë Muhamedit s.a.v.s. Ju mirëpresim, ditën e dielë, ora 12:00. Shfaq »

A lejohet t’i uroj ithtarët e librit për festat e tyre ?

Christmas-Scene_003

Pyetje:”Unë jam një student mysliman dhe po mbroj doktoraturën në Gjermani. Falënderoj Zotin sepse jam mysliman praktikant, përpiqem ta mbaj fenë, kryej detyrimet fetare dhe bashkëpunoj me vëllezërit e mi në shërbim të fesë dhe komunitetin mysliman këtu, i cili është i konsiderueshëm. Problemi të cilin dua ta shtoj në formë pyetje është nëse na lejohet t’i urojmë banorët vendas ... Shfaq »

Njerëzorja e Jezus Krishtit (Isai a.s.)

church interior taken 10212013

“Do ta njihni të vërtetën dhe e vërteta do t’ju bëjë njerëz të lirë”. (Gjoni 8:32)  Senad Maku Me që jemi në prag të festës së Krishtlindjeve, festa e të krishterëve, do të kufizohem sadopak që të hedhi pakëz drite në personalitetin e Jezu Krishtit (Isas a.s.) që sipas doktrines krishtere Jezusi është Zot. Kurse muslimanët për shekuj të tërë kanë ... Shfaq »