Të Fundit

Aktualitete

NATA E MADHE E BERATIT, e Hëne, me 06.03.2023

hena-cikli-e1403620924960

Ditën e Hëne, me datë 06.03.2023, është nata e madhe e Beratit. Për të gjithë ata që duan ta përcjellin këtë ditë me agjërim, pra duhet të agjërohet dita e nesërme, dita e Marte, datë, 07.03.2023. Syfyri mbyllet në orën 04:29 ndërsa Iftari hapet në orën 17:47. (Sqarim për agjëruesit: Mbasi dita e Hënë është e preferuar të agjërohet të ... Shfaq »

Çfarë do t’i themi Allahut?

Aksident-foto-01-KALLXOcom-1024x576-1-1

(TREGIM KËSHILLUES) Një djalosh i ri tregon: Ne ishim tre miq. Në fakt, ishim katër, sepse i katërti ishte shejtani. Ne ishim të pamatur, të mashtruar, kokëtrashë dhe budallenj. Atyre ditëve shkonim në gjueti. Në gjueti të vajzave. Ju flisnim atyre fjalë të bukura, pas së cilave vetmoheshim me to. Pas pak kohëve u bëmë si ujqër. Nuk kishim kurrfarë ... Shfaq »

Nata e Beratit: nata e afrimit të robërve tek Krijuesi i tyre

images

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin a.s. për familjen e tij, për shokët e tij dhe për të gjithë ata që e ndjekin rrugën dhe mësimet e tij deri në amshim. Vëllezër besimtarë! Në hutben e sotme, me lejen dhe ndihmën e Allahut, do të ... Shfaq »

Rëndësia e Israsë dhe Miraxhit në kohën tonë

kaaba-shareef-sky-view-2

Të dashur vëllezër xhemat! Nata në të cilën Allahu i Madhërishëm robin e Tij në një pjesë të natës, e barti nga Mesxhidi –Harami deri në Mesxhidi Aksa, e pastaj nga Mesxhidi Aksaja u ngrit duke kaluar nëpër sferat e qiellit, deri sa erdhi në Sidretul-munteha, në pikën e fundit, dhe pastaj të njëjtën natë u kthye përsëri në shtratin ... Shfaq »

NATA E MADHE E MIRAXHIT, e Xhuma, me 17.02.2023

Dome-of-the-Rock-1024x680

Ditën e Xhuma, me datë 17.02.2023, është nata e madhe e Miraxhit. Për të gjithë ata që duan ta përcjellin këtë ditë me agjërim, Syfyri mbyllet në orën 04:59 ndërsa Iftari hapet në orën 17:23. Miraxh do të thotë “shkallë, ngjitje, lartësim”. Nata e shënuar e Mi’raxhit bie në natën e 26 të muajit Rexheb (sipas kalendarit hënor) dhe shënon ndodhinë ... Shfaq »

Islami e lidhi tokën me qiellin (Israja dhe Miraxhi)

203320_screenshot

Israja dhe miraxhi është një nga mu’xhizet më të dalluara të Pejgamberit të Allahut Muhamedit, paqa dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të, e cila e ngacmon logjikën e njeriut normal të meditojë ma tepër rreth Krijuesit dhe fuqisë së Tij të pakufishme, ndërkaq për besimtarin paraqet stimuls për forcimin e besimit dhe ngritjen e shkallës së vetëdijes së tij ... Shfaq »

Ruajtja e nderit dhe moralit (Ligjëratë në kohën kur po flitet për Shen Valentinin!)

800px-Small_Red_Rose-620x240

Falënderimi i takon Allahut, Zotit të të gjitha botëve. Salavat dhe selam i dërgojmë të Dërguarit të fundit dhe të dashurit të Allahut, Muhamedit (savs), shokëve të tij, familjes së tij dhe të gjithë atyre që kanë jetuar dhe vdekur me besim në zemrën e tyre. Pejgamberi savs thotë: “Imani (besimi) përbëhet nga 60 e disa pjesë, edhe turpi është pjesë ... Shfaq »

Le të fuqizohemi shpirtërisht në natën e Miraxhit

3239f01f156802edf02a484aed456ce9-650x305

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin a.s. për familjen e tij, për shokët e tij dhe për të gjithë ata që e ndjekin rrugën dhe mësimet e tij deri në amshim. Vëllezër besimtarë! Në hutben e sotme, me lejen dhe ndihmën e Allahut, do të ... Shfaq »

Treni, për në një botë më të mirë..

1001379_223041187848238_1191612663_n

Më falni, zotëri! Ku mund ta gjej trenin, që niset për në një botë më të mirë? – Heeeh, çfarë bote ke për qëllim, vogëlushja ime? – Botën, për të cilën më ka treguar gjyshja ime. Botën, që ka akoma njerëz, të cilët vazhdojnë të jenë në formën e njeriut; botën, në qiellin e të cilës fluturojnë zogjtë e mirësisë ... Shfaq »

Nuk e besoj që të vrenjturit është prej veçorive të thirrësve..!

xhamia klleznes 1

“Kujtoj, kur një djalë i ri i zemëruar, apo duke më qortuar m’u afrua dhe më tha: – Ti qëndron me studentë me mjekra të rruara dhe me studente të pambuluara me shami, njerëzit të shikojnë të buzëqeshur dhe jo të vrenjtur dhe nuk dëgjojnë prej teje asnjë urdhër, apo ndalesë. A ka ndonjë justifikim, për urrejtjen dhe përçmimin tënd, ... Shfaq »