Të Fundit

Aktualitete

Çfarë është Shën Valentini sipas Islamit?

shen-valentini

Të gjithë e kujtojmë 14 shkurtin dhe festimet që bëhet për këtë ngjarje. Veçanërisht në atmosferën e kësaj feste përfshihen të rinjtë e shkollave të mesme  dhe studentët, të cilët ecin rrugëve me letra dashurie,arusha pelushi dhe këmisha të kuqe. Në mjediset e punës, koleget femra posaçërisht, mblidhen përreth dhe  fillojnë të ndajnë historitë e tyre në lidhje me dhuratat që morën ... Shfaq »

Shën Valentini dhe Dita e Dashurisë

shen-vali-4

Falënderimi i takon All-llahut. Atë e falënderojmë dhe prej Tij falje dhe ndihmë kërkojmë. Kërkojmë mbrojtje nga All-llahu prej të këqijave të vetvetes dhe të veprave tona. Kë e udhëzon All-llahu s’ka kush e lajthit dhe kë e largon nga rruga e vërtetë, s’ka kush e udhëzon. Dëshmoj se s’ka hyjni tjetër përveç All-llahut , i Cili është Një dhe ... Shfaq »

Tri shtigjet e shejtanit per te njeriu

r9pead4

Shtigjet e shejtanit për te njeriu kanë tre drejtime: 1. LUKSI DHE EKZAGJERIMI Njeriu rrit shpenzimet përtej nevojave të tij dhe kjo bëhet një luks, i cili është pjesa e shejtanit dhe shkaku i hyrjes së tij në zemër. Mënyra për tu mbrojtur kundër tij është, që epshit mos t’i jepet plotësisht ajo që bën, qoftë ushqim, ëndërr, kënaqësi, apo ... Shfaq »

Çfarëdo që të jeni, ashtu do të jenë edhe sundimtarët tuaj

Meridies_MaxCrown

Duke pasur parasysh se ne shumë shpesh jemi në gjendje që t’i zgjedhim eprorët tanë në nivele të ndryshme dhe në segmente të ndryshme të jetës sonë të kësaj bote, e konsideroj të përshtatshme t’i përmendi disa shembuj në lidhje me këtë temë por që kanë bazë fetare. Shprehja që shpesh përmendet në këtë kontekst është ajo që u theksua ... Shfaq »

Jusufi a.s. si paradigmë për të gjithë politikanët

story-of-prophet-yusuf-1-638

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin a.s. për familjen e tij, për shokët e tij dhe për të gjithë ata që e ndjekin rrugën dhe mësimet e tij deri në amshim. Të nderuar vëllezër besimtarë; Tema e hutbes së sotme është: Jusufi (a.s.) si paradigmë për ... Shfaq »

Disa rregulla esenciale mbi mirësjelljen në xhami

2016-08-12 12.41.08

Ja disa rregulla esenciale mbi mirësjelljen në xhami: 1. Ndërsa hyn në xhami me këmbë të djathtë thuaje duan (lutjen) në vazhdim: بِسْمِ اللَّهِِ، وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلَى رَسُولِ اللَّهِِ، اَللَّهُمَّ افْتَحْ لِي أَبْوَابَ رَحْمَتِكَ “Bismil-lah, ves-salatu ves-selamu ala resulil-lah, All-llahumme iftah li ebvabe rahmetik”, që përkthehet: “Me emrin e All-llahut, përshëndetjet dhe shpëtimi qofshin mbi të Dërguarin e All-llahut! O ... Shfaq »

Duke menduar rreth Namazit, kam ardhur në përfundime interesante…

itikaf+2

Një dijetar ka thënë : “Jam ndal duke menduar rreth Namazit në pjesën e tretë të fundit të natës dhe kam ardhur në përfundime interesante: 1. Në namazet Farz thirret me zërin e njeriut (Ezani), kurse në Namazin e pjesës së fundit të tretë të natës i thërret Allahu njerëzit. 2. Thirrjen (Ezanin) për Namazet Farz e dëgjon çdo njeri, ... Shfaq »

A po i neglizhojmë këto tre begati çdo natë?

ramadan-canada

Shumë prej nesh kemi dëshira të ndryshme, probleme, sëmundje, sprova, por ne e harrojmë këtë begati e cila na ofrohet çdo natë, dhe e cila shumicës mund t’i sjellë zgjidhje dhe shpëtim: Transmetohet nga Ebu Hurejre r.a se pejgamberi savs ka thënë: »Zbret Allahu çdo natë në qiellin e dynjasë në 1/3 e fundit të saj dhe thotë: مَنْ يَدْعُونِي ... Shfaq »

Historia e dy skllevërve

hixhreti

Një herë një mbret i bleu dy skllevër. Njëri nga ta ishte i pashëm, kurse tjetri ishte i shëmtuar. Mbreti kërkoi që skllavi i pashëm të shkonte të pastrohej. Kur shkoi ky, mbreti e pyeti skllavin e shëmtuar: “Shoku yt më ka folur shumë fjalë të këqia për ty. Ai më tha se ti je hajdut dhe ke karakter të ... Shfaq »

6 fjali që çdo ditë duhet t’i thuani fëmijës!

images

Në disa situata fjalët janë megjithatë më të forta se veprat, sidomos kur bëhet fjalë për fëmijët tanë Thuhet se veprat janë më të rëndësishme se fjalët, por në disa raste fjalët janë megjithatë më të forta se veprat, sidomos kur bëhet fjalë për fëmijët tanë. 1. Më pëlqen kur … Mos e vëni theksin në atë që bëjnë “keq” ... Shfaq »