Të Fundit

Arkivat e Autërve: Senad Maku

NATA E PARË NË VARR

varr-720x340

Janë dy lloje të natës të cilat njeriu i jeton. Netët të cilat i kalon në shtëpinë e tij dhe me familjen e tij. I lumtur dhe i rrethuar me begati, me jetë luksoze, me shëndet dhe kënaqësi. Netët në të cilat gëzohet me fëmijët e tij edhe ata kënaqen me të. Dhe pastaj, së shpejti vjen nata në të ... Shfaq »

Çfarë i premtoj pejgamberi Muhamed botës ?

page2-620x310

Muhamedi (a.s) është padyshim krijesa më e mirë e njerëzimit, për arsye se mirësia e tij nuk u kufizua brenda një shoqërie apo një kombi, por përfshiu gjithë kombet dhe komunitetet. Ai është njeriu i vetëm të cilit bota, pa marrë parasysh kufijtë e saj gjeografikë, besimet apo dallimet racore, i detyron borxhin më të madh të mirënjohjes. Koha në ... Shfaq »

Nuk na ndryshon Zoti, derisa të ndryshojmë vetë

1052172_611638648855537_574731821_o

Është vetë njeriu burim i çdo ndryshimi për mirë apo për keq. Sipas gatishmërisë së tij për tu lartësuar ose për të marrë tatëpjetën, është dhe frymëzimi i Zotit. Kur profetit Muhamed a.s iu shpall Kurani, u prit nga zemra të sinqerta dhe të përmalluara, gjë e cila ua shtoi dhe forcoi besimin. Sakaq, zemrat që e refuzuan, ishin ato ... Shfaq »

Prindi – Kjo mirësi e madhe

dora-770x470

Ne nuk e ndjejmë mirësinë e shikimit për aq kohë sa shikojmë, nuk e ndjejmë mirësinë  e dëgjimit për aq kohë sa veshët janë në rregull, po ashtu nuk e ndjejmë mirësiën e lëvizjes përd aq kohë sa vazhdojmë të ecim. Mirëpo, nëse ne humbim qoftë edhe vetëm njërën prej shqisave, atëherë e kuptojmë rëndësinë dhe vlerën e mirësisë që ... Shfaq »

Zoti…pastaj..!

Free-Wallpaper-Nature-Scenes_Gg92QQ8

Miku im (F) është lidhur me fenë kohët e fundit, nuk ka arsimin e mjaftueshëm dhe nga personat që e rrethojnë ka marrë disa mësime, të cilave u është fokusuar totalisht. Ai ka shkruar dhe një broshurë tashmë rreth disa fenomeneve negative që sillen rreth mjekrës, zgjatjes së rrobës nën zogun e këmbës, zbulimin e fytyrës për gratë, heqjen e ... Shfaq »

Një prijës fetar nuk bëhet argat i shejtanit!..

xhamia-dhe-kisha-ferizaj

Një prijës fetar duhet të njohë kufijtë e tij dhe të komunitetit që përfaqëson, përpara se të tejkalojë kufijtë dhe të marrë mbi supe atë që s’i takon!? Të bësh atë që nuk je dhe të flasësh aty, ku nuk duhet dhe nuk të vlen fjala asnjë grosh, (për shkak të përkëdheljeve të konjukturave banale të politikave pa dinjitet kombëtar), ... Shfaq »

Shkurtimisht disa vlera në të cilat ka thirrur Profeti i Fundit

Blue-Mosque

Muhamedi, paqa dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të, në thëniet e tija, i foli njeriut për vlera madhështore, të cilat paraqesin bazament të forte të kulturës së lartë, ardhmërisë së shëndoshë dhe mirëqenies shoqërore.Për të folur për këto vlera dhe thënie, do të na nevojitej shumë kohë dhe hapësirë, ndërkaq ne me këtë rast, do të përmendim disa prej ... Shfaq »

Trajtoni njerëzit me respekt

respect

Një vajzë punonte në një fabrikë të madhe mishi. Një ditë, kur e përfundoi ndërrimin e saj, shkoi në frigorifer të vërtetojë diç dhe në moment të pakujdesisë dyert e frigoriferit u mbyllën dhe ajo mbeti e robëruar. Edhe pse bërtiti, thirri në ndihmë, askush nuk e dëgjoi, sepse të gjithë kishin shkuar në shtëpi, ndërsa frigoriferi ishte i izoluar ... Shfaq »

Fjalët që sjellin një mijë sevape dhe fshijnë një mijë mëkate

800px-Small_Red_Rose-620x240

Transmeton Ebu Seid El Hudri r.a. se i Dërguari i Allahut s.a.v.s. i pyeti sahabët: “A mundet ndonjëri  nga ju që për një ditë të fitojë një mijë vepra të mira?” Njëri nga të pranishmit e pyeti: “Si ka mundësi që ndonjëri prej nesh të fitojë një mijë vepra të mira për një ditë?” I Dërguari i Allahut s.v.a.s. u ... Shfaq »

“O robërit e Mi! – Hadith Kudsij

AlQuran____by_alnour_design-copy

Thotë vetë Zoti në një hadith kudsij: “O robërit e Mi! Të gjithë ju jeni të humbur, veç atij që e kam drejtuar Unë. Prandaj, më kërkoni që t’ju drejtoj! O robërit e Mi! Të gjithë ju jeni të uritur, përveç atij që e kam ushqyer Unë. Prandaj, më kërkoni Mua që t’ju ushqej. O robërit e Mi! Të gjithë ... Shfaq »