Të Fundit
Pse ecim? Shpresoj që të gjithë do ta lexojnë ketë përgjigje.

Pse ecim? Shpresoj që të gjithë do ta lexojnë ketë përgjigje.

Pse ecim?

Shpresoj që të gjithë do ta lexojnë ketë përgjigje.

Ecim, për të larguar stresin dhe depresionin.
Ecim për të larguar peshë.
Ecim për tu shëruar nga sheqeri dhe kolesteroli.
Ecim për të stimuluar funksionin e veshkëve, melçisë dhe syve.
Ecim për të stimuluar funksionin e zemrës dhe për të lehtësuar ngurtësinë e arterjeve.
Ecim për ti larguar simptomat e zorrës së trashë dhe çrregullimet e tretjes.
Ecim për të stimuluar sistemin tonë imunitar.
Ecim për ti aktivizuar eshtrat dhe muskujt tonë dhe për të forcuar shëndetin tonë.
Çdo qëllim të lartpërmendur ka synim primar ecja. Mjekët dhe njerëzit më përvojë janë në ujdi se të gjitha ato sëmundje shërohën përmes ecjes.
Mjekët thonë: Nuk ka ndonjë sëmundje fizike ose psikologjike përveç se ecja ka një rol në trajtimin e saj. Dhe nëse një ilaç do të dilte në treg me përfitime të ngjashme me përfitimet e ecjes, mjekët do ta përdornin atë me çdo recetë dhe pacientët do ta blinin atë me çmimin më të shtrenjtë. Por ironia është se ecja është ilaç efektiv dhe falas, dhe pacientët hezitojnë ta bëjnë atë.
Më pelqeu një fjalë e një doktori i cili tha: nese do ta ndërtoja nga një pistë për ecje rreth çdo spitali, nëpër të cilin do ecnin njerëzit, gjysma e tyre nuk do hynin në spital, e gjysma tjetër do të dilnin nga siptali.

Dr.Mustafa ebu Saad. /islamgjakova/