Të Fundit

Arkivat e Autërve: Senad Maku

Dashuria, baza e një familje

dashuria-650x330

Një ndër problemet serioze me të cilat përballet lloji njerëzor, është dhe instinkti seksual, i cili starton në moshë të re, diku tek të pesëmbëdhjetat. Ky instinkt fillon e merr jetë para se të jetë arritur pjekuria mendore, para aftësisë për të mbajtur mbi supe barrën e martesës, përkujdesin për familjen dhe trajtimin e palës tjetër me drejtësi dhe dinjitet. ... Shfaq »

Respekti i harruar

nena-dhe-femija.

Shpesh herë dëgjojmë të flitet për respektin e prindërve dhe për keqtrajtimin që disa fëmijë u bëjnë prindërve të tyre. Por, para se fëmijët tanë të arrijnë atë moshë ku u kërkohet ti respektojnë prindërit, pra të na respektojnë neve, duhet të dimë se ekziston dhe një respekt tjetër, respekt i cili harrohet dhe injorohet… po, bëhet fjalë për respektin ... Shfaq »

Pyetje: Çka është Gusli (Pastrimi i madh) dhe si merret gusëll?

12

Përgjigje: Gusli është larja e gjithë trupit me ujë. Fjala gusul në kuptimin gjuhësor do të thotë: “Hudhja e ujit në gjithë trupin. ” Ndërsa në kuptimin terminologjik fjala gusul do të thotë: “ Përdorimi i ujit për pastrim në tërë trupin në mënyrë të veçantë”. Argumenti i cili shpreh obligueshmërinë e guslit është ajeti kuranor: “Nëse jeni xhunub, atëherë ... Shfaq »

Profeti Daut a.s. dhe gruaja në hall

(u84u)anije_davudi as

Një grua vajti tek profeti Daut a.s dhe e pyeti si me gjysmë zëri:”O profet i Zotit! A është Zoti i drejtë apo i padrejtë?!” Dauti a.s i tha:”E mjera ti! Ai është drejtësia absolute! Pa më thuaj, ç’të ka ngjarë që e bën këtë pyetje?” Gruaja iu përgjigj:”Unë jam grua e ve dhe nënë e tre vajzave jetime. Siguroj ... Shfaq »

Shpërblimi i njerëzve të mirë – Rast emocionues

Images.ashx

Gjatë sezonit të Haxhit, një i moshuar i bleu të bijës së tij një gjerdan floriri të shtrenjtë. Gjerdanin e kishte futur në një qese pëlhure me ngjyrë të kuqe dhe e mbante në dorë, teksa bënte tavafin rreth Qabes. Për shkak të njerëzve të shumtë që gjendeshin në tavaf, i moshuari e humb qesen me gjerdanin brenda. Me ta ... Shfaq »

Veprime të gabuara të namazlive në namazin e xhumasë

Namazi

Në këtë punim dëshirojmë të nxjerrim në pah disa gabime të cilat gjatë namazit të xhumasë mund të vërehen te disa namazli të caktuar (e ndoshta disa nga këto gabime ndodhin edhe në namazet e tjera me xhemat, apo edhe kur një njeri falet në shtëpinë e tij). Këto janë çështje shumë të rëndësishme të cilat imamët shpesh duhet t’ia ... Shfaq »

Program fetarë në Xhaminë e Klleznës, E Diele 22.12.2019, ora 12:00.

REKLAMA E MEVLUDIT 2019

Te nderuar miq, familjarë, vëllezër dhe motra, kemi nderin dhe kënaqesinë t’ju ftojmë të merrni pjesë në programin që realizohet për nder të lindjes së Muhamedit a.s. në xhaminë e Klleznës. Ejani të kalojmë disa çaste së bashku nën hijen e fjalëve të të dashurit tonë Muhamedit s.a.v.s. Ju mirëpresim, ditën e dielë, ora 12:00. Shfaq »

A lejohet t’i uroj ithtarët e librit për festat e tyre ?

Christmas-Scene_003

Pyetje:”Unë jam një student mysliman dhe po mbroj doktoraturën në Gjermani. Falënderoj Zotin sepse jam mysliman praktikant, përpiqem ta mbaj fenë, kryej detyrimet fetare dhe bashkëpunoj me vëllezërit e mi në shërbim të fesë dhe komunitetin mysliman këtu, i cili është i konsiderueshëm. Problemi të cilin dua ta shtoj në formë pyetje është nëse na lejohet t’i urojmë banorët vendas ... Shfaq »

Njerëzorja e Jezus Krishtit (Isai a.s.)

church interior taken 10212013

“Do ta njihni të vërtetën dhe e vërteta do t’ju bëjë njerëz të lirë”. (Gjoni 8:32)  Senad Maku Me që jemi në prag të festës së Krishtlindjeve, festa e të krishterëve, do të kufizohem sadopak që të hedhi pakëz drite në personalitetin e Jezu Krishtit (Isas a.s.) që sipas doktrines krishtere Jezusi është Zot. Kurse muslimanët për shekuj të tërë kanë ... Shfaq »

Urimi i të krishterëve për festat e tyre, është pjesë e respektit

winter-trees-night-christmas-wallpaper-hd-wide

Shejh Jusuf Kardavi, kryetar i Unionit Botëror të Dijetarëve Myslimanë, ka marrë një numër të madh pyetjesh lidhur me natyrën e marrëdhënievee mes myslimanëve dhe jomyslimanëve në shoqëritë islame. Pra bëhet fjalë për pakicat fetare që jetojnë në një shoqëri islame. Vallë si duhet të jenë këto marrëdhënie? Mos duhet të jenë marrëdhënie paqeje apo lufte? A është e mundur ... Shfaq »