Të Fundit

Arkivat e Autërve: Senad Maku

FENOMENI I SHPIFJEVE NDAJ KURANIT FAMËLARTË

17

FENOMENI I SHPIFJEVE NDAJ KURANIT FAMËLARTË Senad Maku “Atij nuk mund t’i mvishet e pavërteta nga asnjë anë; është i zbritur prej të Urtit, të lavdishmit”. (Kur’an: Fssilet 42) “Përkundrazi, Ne të pavërtetën e godasim me të vërtetën dhe ajo (e vërteta) triumfon mbi të ndërsa ajo (gënjeshtra) zhduket”. (Kur’an: Enbija 18) Prej çështjeve kryesore që kundërshtarët e Islamit janë ... Shfaq »

HAPJA SOLEMNE E XHAMISË SË KLLEZNËS, 06.07.2013

970252_217064721776018_563093740_n

Të shtunën, më 6 korrik 2013, u bë hapja solemne e Xhamisë së rindërtuar të Klleznës, në Kllezën, komuna e Ulqinit. Ceremoninë e hapi dhe e udhëhoqi Ardita Rama, e cila përshëndeti të gjithë të pranishmit dhe i falënderoi për pjesëmarrjen në këtë ngjarje me rëndësi të veçantë dhe këtë jo vetëm për katundin e Klleznës Më 6 korrik 2013 ... Shfaq »

Feja Islame në trojet shqiptare gjatë Osmanlinjëve

foto.php

Feja Islame në trojet shqiptare gjatë Osmanlinjëve Senad Maku Shqiptarët i përkasin një populli ndër më të lashtët të Evropës. Përhapja e Islamit në botë e veçan në trojet shqiptare, ka qenë, është dhe do të jetë çështje mjaft e vështirë dhe komplekse. Që të hedhet dritë në këtë temë, nevojitet një qasje multidisiplinore dhe serioze historike, kulturore, shoqerore, filozofike, ... Shfaq »

A duhet t’i këndohet ezani dhe ikameti foshnjes të porsalindur?

pyte-hoxhen_720x600

Pyetja: Esselamu alejkum! A duhet t’i këndohet ezani dhe ikameti një foshnje të porsalindur apo nuk ka nevojë? Përgjigjja: Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim I nderuar, një ndër dispozitat e parapara në Sheriatin islam për fëmijën e porsalindur është këndimi i ezanit në veshin e djathtë dhe ai i ikametit në veshin e majtë. Kjo duhet bërë menjëherë pas lindjes, sepse kësisoj veproi edhe ... Shfaq »

FEJA ISLAME – A është përhapur me forc ?

foto.php

FEJA ISLAME – A është përhapur me forc? Senad Maku Për Islamin dhe çështjet e përhapjes së tij është folur vetëm në kontekstin negative. Një zhurmë e padëgjuar bëhet sot në botë kundër Islamit, duke ia mveshur atij të gjitha të zezat që kanë ndodhur e sidomos që ndodhin gjatë kohës që po kalojmë. Prandaj në përgjithësi, gjithçka thuhet e ... Shfaq »

PIKNIK PRANË DETIT me nxënës – 24.11.2012

302709_138627616286396_72636070_n

PIKNIKU NË BREGDET me rastin e vitit të ri Hixhri 1434, me Nxënësit e Mësimbesimit Islam. Piknikun e kanë organizuar Xhamia e Klleznës në bashkpunim me Xhaminë e Zogajve, Pistullit, Kollomzes dhe xhamia e Selites. Kemi pasur 90 nxenës të Mësimbesimit nga 5 xhamiat e komunës së Ulqinit. Shfaq »