Të Fundit

Arkivat e Autërve: Senad Maku

Mos i gjyko njerëzit me shpejtësi!

stop

Në një vend të vogël jetonte një piktor plak, i cili kryesisht e pikturonte natyrën. Pikturat e tij ishin shumë të bukura dhe me cilësi, por ai, përkundër kësaj, i shiste me çmim të volitshëm dhe jetonte mirë. Një ditë i erdhi një njeri i varfër nga ai vendi dhe i tha: “Ti po fiton shumë para nga puna jote, ... Shfaq »

Mëkati është futur në shtëpitë tona

İ26

Sot njerëzimi është duke u përballur me probleme dhe mëkate më shumë se kurrë më parë. Mëkatet e përfshijnë si valët e detit dhe i servohen në çdo hap si në pjatë. Atyre mund tu rezistojnë vetëm ata që kanë besim të fortë dhe moral të lartë. Megjithatë, edhe ata që nuk i prek zjarri i mëkatit, do ta ndjejnë ... Shfaq »

O baba, pse nëna qan pa arsye ?

woman-crying11-500x291

Një djalë e pyeti nënën e tij: “Nënë, pse po qan?” Ajo u përgjigj: “Sepse unë jam grua.” Djali i tha: “Nënë, unë nuk po të kuptoj se çfarë po don të thuash.” Nëna e përqafoi dhe i tha: “Biri im, ti nuk ke për ta kuptuar kurrë.” Pastaj djali e pyeti babanë e tij: “O baba, pse nëna ime ... Shfaq »

Çfarë është Shën Valentini sipas Islamit?

shen-valentini

Të gjithë e kujtojmë 14 shkurtin dhe festimet që bëhet për këtë ngjarje. Veçanërisht në atmosferën e kësaj feste përfshihen të rinjtë e shkollave të mesme  dhe studentët, të cilët ecin rrugëve me letra dashurie,arusha pelushi dhe këmisha të kuqe. Në mjediset e punës, koleget femra posaçërisht, mblidhen përreth dhe  fillojnë të ndajnë historitë e tyre në lidhje me dhuratat që morën ... Shfaq »

Shën Valentini dhe Dita e Dashurisë

shen-vali-4

Falënderimi i takon All-llahut. Atë e falënderojmë dhe prej Tij falje dhe ndihmë kërkojmë. Kërkojmë mbrojtje nga All-llahu prej të këqijave të vetvetes dhe të veprave tona. Kë e udhëzon All-llahu s’ka kush e lajthit dhe kë e largon nga rruga e vërtetë, s’ka kush e udhëzon. Dëshmoj se s’ka hyjni tjetër përveç All-llahut , i Cili është Një dhe ... Shfaq »

Tri shtigjet e shejtanit per te njeriu

r9pead4

Shtigjet e shejtanit për te njeriu kanë tre drejtime: 1. LUKSI DHE EKZAGJERIMI Njeriu rrit shpenzimet përtej nevojave të tij dhe kjo bëhet një luks, i cili është pjesa e shejtanit dhe shkaku i hyrjes së tij në zemër. Mënyra për tu mbrojtur kundër tij është, që epshit mos t’i jepet plotësisht ajo që bën, qoftë ushqim, ëndërr, kënaqësi, apo ... Shfaq »

Çfarëdo që të jeni, ashtu do të jenë edhe sundimtarët tuaj

Meridies_MaxCrown

Duke pasur parasysh se ne shumë shpesh jemi në gjendje që t’i zgjedhim eprorët tanë në nivele të ndryshme dhe në segmente të ndryshme të jetës sonë të kësaj bote, e konsideroj të përshtatshme t’i përmendi disa shembuj në lidhje me këtë temë por që kanë bazë fetare. Shprehja që shpesh përmendet në këtë kontekst është ajo që u theksua ... Shfaq »

Jusufi a.s. si paradigmë për të gjithë politikanët

story-of-prophet-yusuf-1-638

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin a.s. për familjen e tij, për shokët e tij dhe për të gjithë ata që e ndjekin rrugën dhe mësimet e tij deri në amshim. Të nderuar vëllezër besimtarë; Tema e hutbes së sotme është: Jusufi (a.s.) si paradigmë për ... Shfaq »

Disa rregulla esenciale mbi mirësjelljen në xhami

2016-08-12 12.41.08

Ja disa rregulla esenciale mbi mirësjelljen në xhami: 1. Ndërsa hyn në xhami me këmbë të djathtë thuaje duan (lutjen) në vazhdim: بِسْمِ اللَّهِِ، وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلَى رَسُولِ اللَّهِِ، اَللَّهُمَّ افْتَحْ لِي أَبْوَابَ رَحْمَتِكَ “Bismil-lah, ves-salatu ves-selamu ala resulil-lah, All-llahumme iftah li ebvabe rahmetik”, që përkthehet: “Me emrin e All-llahut, përshëndetjet dhe shpëtimi qofshin mbi të Dërguarin e All-llahut! O ... Shfaq »

Duke menduar rreth Namazit, kam ardhur në përfundime interesante…

itikaf+2

Një dijetar ka thënë : “Jam ndal duke menduar rreth Namazit në pjesën e tretë të fundit të natës dhe kam ardhur në përfundime interesante: 1. Në namazet Farz thirret me zërin e njeriut (Ezani), kurse në Namazin e pjesës së fundit të tretë të natës i thërret Allahu njerëzit. 2. Thirrjen (Ezanin) për Namazet Farz e dëgjon çdo njeri, ... Shfaq »