Të Fundit
Xhamia e parë dizenjuar nga një grua

Xhamia e parë dizenjuar nga një grua

Xhamia Shakirin është xhamia e parë dizajnuar nga një grua. Xhamia është ndërtuar në Stamboll dhe ka një stil dhe bukuri të veçantë. Stili është një kombinim i dizajnit bashkëkohorë dhe modern.

Xhamia me kapacitet 500 persona është dizenjuar dhe projektuar nga Zeynep Fadıllıoğlu. Ajo është e famshme në dizenjimin e dyqaneve, restoranteve dhe hoteleve luksoze.

1

Xhamia përmban karakteristika tradicionale të stilit Osman, kupolë të madhe, minaret dhe oborrin.

2 3

Ajo natën duket edhe më e bukur.

4 5

Kur futeni Brenda, duket sikur jeni në të ardhmen.

6 7

Minberit i është dhënë një formë moderne.

 8

Mihrabi me ngjyrë blu dhe të artë duket si diçka nga filmat Sci Fi.

9 10

Ka një hapësirë të mjaftueshme për adhurueset femra.

11

Muret janë të dekoruar me emrat e Allahut dhe ajete nga Kur’ani.

12

Ashtu si xhamitë tradicionale osmane, në tavan janë shkruar emrat e Allahut xh.sh, Profetit a.s dhe shokëve të tij.

13 14