Të Fundit
U duhen 30 sekonda ta lexoni këtë rrëfim, mirëpo do t’u jap mësim për jetën

U duhen 30 sekonda ta lexoni këtë rrëfim, mirëpo do t’u jap mësim për jetën

Një djalosh doli me gjyshin e tij të shëtis nëpër rrugët e Parisit. Në një vend dëgjuan një myshteri se si i ankohet një këpucëtari. Njeriu i thoshte se diçka nuk është në rregull me këpucët e tij. Këpucëtari i dëgjoi me qetësi ankesat, i kërkoi falje dhe i premtoi se do ta ndreq gabimin.

Më vonë djaloshi me gjyshin e tij u ulën në një lokal për të pirë kafe.

Një burrit në tavolinën afër, kamerieri i tha të lëviz pakës që të ketë mundësi të kalojë. Burri reagoi ashpër dhe nuk lëvizi fare.

“Asnjëherë mos harro atë që pa” – i tha gjyshi djaloshit. “Ai këpucëtari pranoi ankesën e blerësit, ndërsa ky njeri afër nesh nuk dëshiroi të lëviz. Njerëzve, që bëjnë punë të dobishme, nuk u pengon kritikat, ndërsa ata që nuk bëjnë asgjë të dobishme, gjithmonë mendojnë se janë të rëndësishëm dhe paaftësinë e tyre e fshehin prapa arrogancës dhe autoritetit.”

(Ngjarje e treguar nga Paulo Coelho). Përshtati: Islampress