Të Fundit
Shembulli i ndihmes ne islam

Shembulli i ndihmes ne islam

Tregohet se nje here gjate nje rruge Profeti Muhammed a.s. bisedonte me bashkeudhetarin e tij te quajtur Xhabir r.a. Ne bisede e siper Xhabiri r.a. fillon ti qaj disa halle Profetit Muhammed a.s. te ardhur per shkak te marteses duke i treguar edhe borxhet e shumta.

Kur Profeti Muhammed a.s. e degjoj kete , u prek shume dhe per ti adhur ne ndihme, pyet Xhabirin r.a; A mund te ma shesesh deven tende?
Xhabiri r.a. i thote: Patjeter o i Derguari i Allahut xh.sh!
Profeti Muhammed a.s. e bleu deven me çmim (vler) me te madhe se sa deveja mund te kishte, e kjo qe Xhabiri te shlyente borxhet.
Sikur te mos mjaftonte kjo ndihme, Profeti Muhammed a.s. deven qe e bleu ia dhuroi Xhabirit r.a..

Nga gezimi i madh Xhabirit perqafon Profetin Muhammed a.s. duke bere dua per te dhe duke e falenderuar per ndihmen e dhene.

Ne nje hadith Profeti Muhammed a.s. ka thene:
Nese dikush e ndihmon vellan e tij (ose dike) edhe Allahu xh.sh. e ndihmon ate.”
(Muslimi)