Të Fundit
Çfarë i ndodh trupit tonë kur ne agjërojmë?

Çfarë i ndodh trupit tonë kur ne agjërojmë?

Ramazani ( gjate verës) përfshin 18 ore agjërim ne kulmin e verës një sprove për trupin dhe mendjen e njeriut.

Zemra dhe gjaku : fillon pakësimi i gjakut ne sistemin e tretjes, kur ne agjërojmë, kështu qe me tepër gjak shkon ne pjesët tjera të trupit. Si rrjedhoje trupi përdor kohen e agjërimit per te hequr depozitat e kolesterolit qe ndodhen ne venat e gjakut.

Mushkerite : Kur ne marrim fryme, trupi yne thith mijera toksina qe ndodhen rreth nesh. Agjerimi ndihmon ne heqjen e këtyre toksinave te grumbulluara ne mushkëri.

Lukthi : Lukthi shfrytëzon kohen e agjërimit per tu pastruar veteveten nga papastërtitë e grumbulluara per te beret e mundur nje tretje me eficiente.

Zorret : Edhe zorrët e shfrytëzojnë ketë kohe per te pastruar veten nga papastërtitë

Melcia : E pasuron trupin me glikogjen, burimi i dyte i energjisë dhe zbërthen dhajmin per te prodhuar glycerol-nje tjetër burim energjie.

Veshkat : Gjate agjerimit, veshkat rrisin sasinë e nxjerrjes se kripës dhe ujit, e cila çon ne uljen e presionit te gjakut.

Muaji i Ramazanit ka shume perfitime per ne menatlisht, shpirterisht, fizikisht per sa kohe qe ju hani ushqimin e duhur dhe nuk e sforconi veten pertje mundesive tuaja fizike ju do te ndoheni ne nje gjendje shume te mire shendetesore ne fund te Ramazanit. (Islampress)