Të Fundit

Arkivat e Autërve: Senad Maku

“Ata, që më së shumti më duan nga ymeti im…”

64383_10151291539567294_1835865970_n

Të gjitha falënderimet e plota dhe madhështia absolute i takojnë vetëm All-llahut, Krijuesit Fuqiplotë, i Cili, dashurinë e Tij për njeriun e dëshmoi edhe nëpërmjet dërgesës së pejgamberëve dhe mbështetjen e tyre me anë të Librave të zbritur. Salavatet më të përzemërta, ia dërgojmë sot, në këtë ditë dhe në çdo ditë, më të mirit të krijesave të Zotit, zotërisë ... Shfaq »

Si t’i luftoj mendimet e këqija që më pushtojnë?

İ26

Pyetje:”Një mori pyetjesh dhe mendimesh të këqija më rrethojnë. Ulur apo në këmbë, duke ngrënë apo duke pirë, në çdo gjendje që të jem, më vijnë mendime nga më të ndryshmet rreth islamit, Zotit dhe krijimit. Më duket sikur nuk jam më myslimane siç kam qenë. Madje, do të thosha që më duket vetja si jobesimtare, mohuese e Zotit. Ndjej ... Shfaq »

ISLAMI ËSHTË ZGJIDHJA

Shaykh-Zayid-mosque-shutterstock

Imazhet më të theksuara të shoqërive jofetare (1) Një vështrim sado i thjeshtë në shoqëritë perëndimore do të na mundësonte të kuptojmë për zhveshjen e tyre nga vlerat shpirtërore. Për pasojë, sot, në këto shoqëri mund të vëresh avancim të madh teknologjik por edhe ngecje morale. Sejjid Sabik [Allahu e mëshiroftë!], duke folur për këtë gjë, numëron tri pasoja të ... Shfaq »

Mbyllni sytë për pak dhe përfytyrojeni veten në krah të Pejgamberit (a.s)…

desert-palms

Mbyllni sytë për pak dhe përfytyrojeni veten tuaj në krah të Pejgamberit (a.s), atë ditë kur nisi rrugëtimin e tij të gjatë e të rrezikshëm për jetën dhe misionin e tij, nga vendlindja e shtrenjtë, Meka, drejt Jethribit, Medines së Ndriçuar me nuranijetin e tij… Mendojeni këtë për pak, teksa sillni ndër mend fjalën e tij të transmetuar nga Ibni ... Shfaq »

Çfarë nuk guxojë të bëj gjatë xhunubllëkut ?

pyetje-pergjigjeza

Pyetja: Esselamu alejkum! E kam parasysh se pas marrëdhënieve intime me burrin duhet të merret gusul, por ajo që më shqetësoi ishte ajo që lexova në internet se nuk guxojmë, në këtë gjendje, as t’i japim gji foshnjës apo se të përgatisim diçka për të ngrënë. Çfarë në fakt më ndalohet gjatë kësaj gjendjeje? Përgjigjja: Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim. Elhamdulil-lah, ves-salatru ves-selamu ala ... Shfaq »

Feja Islame në trojet Shqiptare para Osmanlinjve

foto.php

Feja Islame në trojet Shqiptare para Osmanlinjve Senad Maku Në tekstet shkollore, në shkrimet gazetareske dhe në media të ndryshme, historianët tanë praninë e Islamit në Ballkan dhe në trojet shqiptare e shohin krahas pushtimeve Osmane. Të dhënat dëshmojnë se gjurmët e Islamit në Ballkan dhe në trojet shqiptare janë shumë më të hershme para shekullit XIV. Të shkruhet për ... Shfaq »

Xhamia e Klleznës bëri shpërndarjen e 220 Shportave të Ramazanit

99360956_1550809268401550_5662556596115341312_o

Të dashur vëllezër e motra, të nderuar bamirës. Përfunduan edhe orët e fundit të muajit të shenjtë të Ramazanit, ku festa e madhe e Fitër Bajramit trokiti në çdo derë të muslimanit, e pa dyshim aktiviteti humanitar “SHPORTA E RAMAZANIT” përfundoj aktivitetin e vet për të 8-tin vit me rradhë. Shporta Ramazanit këtë vit trokiti në 220 familje, të Komunës ... Shfaq »

NJOFTIM: Dita e parë e Fitër Bajramit, e Dielë, 24 Maj 2020

99127518_2043497762471338_6389559761779556352_n

Xhamia e Klleznës njofton besimtarët e vet se muaji i madhëruar i Ramazanit përfundon ditën e Shtunë, më 23 Maj 2020. Dita e parë e festës së Fitër – Bajramit është e Dielë, më 24 Maj 2020. Njoftohen xhemati i xhamisë së Klleznës se namazi i sabahut nuk do të falet në Xhami.Xhamia do të hapet në ora 5:45, ku ... Shfaq »

TELEGRAM URIMI PËR FESTËN E FITËR BAJRAMIT

10559743_338426879639801_6465307413462275032_n

Telegram urimi Të nderuar xhematlinjë, miq dhe dashamirë. Ditët e bekuara të muajit të Ramazanit po kalojnë. Jemi në prag të festës së Fitër – Bajramit ditës teksa i kurorëzojmë ibadetet tona kur Allahu i shpërblen robët e Tij të devotshëm. Në këtë festë të madhe shpirtërore si dhe gjithmonë, të mos harrojmë që të mendojmë edhe për ata që ... Shfaq »

Arsyeja dhe vlera e agjërimit në muajin Sheval

5_1

Pyetja: Më tregoni, ju lutem, përse pikërisht gjashtë ditë, muaji Sheval dhe agjërimi në këtë muaj ka vlerë kaq të madhe? Përgjigjja: Është mirë që pas muajit të Ramazanit të agjërohen gjashtë ditët e Shevalit dhe kjo mbështetet në hadithin e Pejgamberit a.s. në të cilin thuhet: “Kush e agjëron muajin e Ramazanit dhe pas tij gjashtë ditët e Shevalit, ... Shfaq »