Të Fundit

Arkivat e Autërve: Senad Maku

BAJRAMI

xhamia klleznes 6

Bajrami është rit islam, në të paraqiten pamjet e nënshtrimit dhe përuljes ndaj Allahut si dhe shumë nga kuptimet shoqërore dhe shpirtërore. Në arabisht Bajrami quhet ‘Id, që do të thotë se kthehet dhe përsëritet, dhe për çdo vit kthehet i ripërsëritur me gëzim. Po ashtu, thuhet se është emërtuar me këtë emër me shpresë që ajo (festa) t’i përsëritet ... Shfaq »

Obligueshmëria e agjërimit nga urtësitë e Krijuesit

82aa146470b3

“O ju që besuat, agjërimi ju është bërë obligim sikurse ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm”. (El-Bekare, 183) Allahu i Madhërishëm e fillon këtë ajet kuranor në mënyrën më të lehtë të mundshme dhe shumë ledhatuese, që të pranohet nga shpirtrat dhe zemrat e besimtarëve, ngase përmban në vijim një dispozitë ... Shfaq »

Mbi gjendjen e njerëzve në Ramazan

Eid_Moon_sighting_Eid_in_India_Date-Ramadan-e1619521624478

Allahu i Madhëruar e ka bërë obligim agjërimin e muajit të Ramazanit , ashtu sikur edhe adhurimet e tjera, për të gjithë muslimanët që i plotësojnë kushtet e vendosura nga Ai. Mirëpo jo të gjithë muslimanët i kryejnë adhurimet ashtu siç kërkohet. Në vendin tonë do të hasësh në asi muslimanësh, të cilët nuk e falin namazin, por agjërojnë të ... Shfaq »

Ju ftojmë në aksionin humanitar “Shporta e Ramazanit 2024”

viber_image_2024-03-06_16-37-56-808

XHAMIA E KLLEZNËS – vazhdon aksionin humanitar gjatë tërë muajit Ramazan. Ku, për të dymbëdhjetën vit me radhë ndërmerr aktivitetin humanitarë në bashkëpunim me ju bamirës të nderuar, e cila është urëlidhëse mes jush dhe nevojtarëve. Kërkojmë, që, për hatër të Zotit, të startojmë me 10 euro, t’i nxjerrim nga xhepi ynë, ku me mjetet që do të mblidhen, do ... Shfaq »

Agjërimi i Ramazanit fillon më 11 Mars 2024

11406617_485870858228735_8613429574829581555_o

Ju njoftojmë të nderuar besimtarë dhe gjithë opinionin e gjerë se Muaji i Madhëruar i Ramazanit fillon ditën e Hëne më 11 Mars 2024. Me rastin e fillimit të muajit të madhëruar të Ramazanit, Këshilli i xhamisë së Klleznës, përgëzon besimtarët vendas dhe më gjërë duke u dëshiruar agjërim të lehtë, shtim të ibadetit dhe solidaritet me nevojtarët. Me fat ... Shfaq »

Me këto dukuri s’guxojmë të hyjmë në Ramazan!

b80cfue8_ramadan_625x300_12_April_21

1. Gafleti (pakujdesia, dehja, të qenurit në kotje). Këtë dukuri e ka trajtuar vetë Muhamedi a.s. kur është pyetur për agjerimin e muajit Shaban, ka thënë: Ky është muaji qe zakonisht njerëzit janë në gaflet ndaj tij. Preokupimi i njeriut me dëfrime dhe gjëra të kota duke i harruar detyrat e kohës dhe vendit është gaflet. Të neglizhohen apo harrohen gjërat ... Shfaq »

Para ramazanit të gjithë duhet t’i shqiptojmë fjalët vijuse

ramadan-canada

Duke pritur muajin më të zgjedhur, ramazanin, dëshiroj me gjithë zemër të dëshmoj se për hir të Allahut, ua bëj hallall: – Të gjithë atyre që më përgojojnë; – Të gjithë atyre që më kanë bërë zullum (padrejtësi); – Të gjithë atyre që më kanë fyer, dhe – Të gjithë atyre që vazhdojnë ta bëjnë këtë. Sinqerisht më vjen keq ... Shfaq »

Disa këshilla të shkurtra për përgatitje të Ramazanit

ramazan

Askush nuk shkon askund pa u përgatitur, dhe askush nuk e fton musafirin e të mos përgatitet për mirëpritjen e tij/saj. Në mënyrë të ngjashme, ne duhet të përgatitemi edhe për pritjen e ramazanit, muajit të agjërimit. Në vijim, ja disa këshilla se si të përgatitemi për ramazan: Të lexojmë Kuran çdo ditë pas namazit të sabahut. Të dëgjojmë lexim ... Shfaq »

Në prag të Ramazanit: Mos hezito, pendohu!

AlQuran____by_alnour_design-copy

Jemi në prag të muajit të madhërishëm të Ramazanit. Në prag të muajit të mëshirës dhe faljës së Allahut xh.sh. por edhe përkundër kësaj shpesh gjejmë njerëz që hezitojnë të pendohen duke menduar se Allahu xh.sh ndoshta nuk do të ia pranojë pendimin për shkak të mëkateve të shumta dhe të mëdha që ka bërë. Një hezitim i tillë vije ... Shfaq »