Të Fundit

Aktualitete

Muhammedi a.s., burim i mëshirës dhe i dashurisë

Prophet_MUHAMMAD_by_SoulFlamer

Pejgamberët janë njerëz të zgjedhur të Zotit, të cilët ai i ka pajisur me cilësi të ndryshme. Ndërkaq Muhammedi a.s., si i fundit i pejgamberëve, zë një pozitë më të veçantë. Me të është plotësuar zinxhiri i pejgamberisë, është kurorëzuar kjo detyrë e shenjtë. Përveç asaj që Muhammedi a.s. është “mëshirë për të gjitha botët”, me emërtimin e tij me ... Shfaq »

Ne jemi ujë e dhe

nature

Ji si toka Kur harruam origjinën tonë, u prishëm vetë dhe prishëm dhe  të tjerët. Ne jemi ujë dhe dhe`. O njeri, ngjaji cilësive të elementëve, prej të cilëve je krijuar. Ngjaji ujit …I pastër, i kthjellët, transparent…kudo që shkon, sjell dobi dhe mirësi. Kërkues, i durueshëm…ai nuk e njeh dobësinë dhe lodhjen. Ndikon dhe gërryen në shkëmbin, që është ... Shfaq »

A lejohet përdorimi i kësaj shprehjeje

1276776_10151884970274183_1421280453_o-620x310

Pyetja: Kemi një fjalë që më duket se është shumë gabim, kur themi “Mos më shtyftë Zoti në gjynah”, për shembull kur shohim ndonjë gjë që nuk na pëlqen ose ndonjë send tjetër s’di sa po mundem ta shpjegoj. Përgjigjja:  Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, ... Shfaq »

Vlera e ditës së xhuma

ramazan0-Namazi

Zoti ynë thotë në Kuranin famëlartë: “O ju që keni besuar, kur të thirret ezani i ditës së xhuma, nxitoni atje ku përmendet emri i Zotit, lëreni shitblerjen, është më mirë për ju nëse me të vërtetë e kuptoni diçka të tillë”. (El Xhumuah: 9)  Zoti i gjithësisë dalloi njeriun nga të gjitha krijesat e Tij, dalloi pejgamberët e Tij ... Shfaq »

QINDRA KARANFILA ME RASTIN E FESTËS SË KURBAN BAJRAMIT

20141003_112850

Në natën e Kurban Bajramit, sot ditën e xhuma, Forumi Rinor i Xhamisë së Klleznës, për herë të parë të këtij lloji në qytetin tonë, organizoj kampanjën për nder të festës së Kurban Bajramit, ku u shpërndanë 200 karanfila dhe mbi 500 kartolina me mesazhe të të Dërguarit të Zotit Muhamedit a.s. me fjalë shumë domethënëse dhe motivuese. Karanfilat dhe ... Shfaq »

60 SHPORTA TË KURBAN BAJRAMIT PËR FAMILJET NË NEVOJË

2014-09-29 17.14.51

Në aspektin e bamirësisë dhe humanizmit, përmes një organizimi, tashmë të rëndomtë, në prag të natës së Kurban Bajramit, Këshilli i Xhamisë së Klleznës dhe Forumi Rinor i Xhamisë së Klleznës, me rastin e festës së Kurban Bajramit, shpërndanë SHPORTËN E BAJRAMIT si aksion humanitarë bamirës në ndarjen e ndihmave që iu dedikua familjeve me gjendje ekonomike të rënduar në ... Shfaq »

KOMENTO, JEP SYGJERIMET TUAJA …

1111111

Të nderuar vizitorë. Para vetës e keni webfaqën zyrtare të xhamisë së Klleznës të sapo hapur. Kërkojmë nga ju që, në këtë rubrikë të keni mundësi, të bëni komente duke na ofruar sugjerimet e juaja, vërejtjet dhe çdo gjë që e shihni të nevojshme që duhet ndërhyhet apo të ndryshohet ndonjë gjë në sajtin e sapohapur. Andaj mos hezitoni, të ... Shfaq »

KONKURS për regjistrim në Shkollën Fetare Islame

10461657_342613932554429_5624090878662434356_ng

Të nderuar, Nxënës të shkollave fillore dhe të mesme. Bëhuni pjesë e programit mësimor në Shkollën Fetare Islame në Xhaminë e Klleznës. Regjistrimet përfundojnë ditën e Diele me datë 07.09.2014. Në ora 11:00 do të bëhet regjistrimi, njoftimi me nxënës dhe procesit mësimorë Me respekt, Mësimdhënësi Senad ef. Maku. Shfaq »

PËRFAQËSUESIT E XHAMISË SË KLLEZNËS VIZITUAN QENDRËN “SIRENA”

1620729_357548171061005_1934363908518998199_n

Para ditën e së Premtes, me datë 29.08.2014, përfaqësuesit e xhamisë së Klleznës vizituan Qendrën ditore për fëmijë dhe të rinj me pengesa dhe vështirësi në zhvillim “SIRENA” në Ulqin me ftesë të drejtorit të kësaj qendre z. Bilal Alaj. Në vizitën e bërë nga xhamia e Klleznës morën pjesë imami i xhamisë z. Senad ef. Maku bashkë me kryetarin ... Shfaq »