Të Fundit

Pyetje-Përgjigje

Nëse duhet të trokitni …

800px-Small_Red_Rose-620x240

“Ju bëni disa veprime të cilat janë në sytë tuaj më të holla se qimja e flokut, kurse ne, në ‎kohën e Pejgamberit (savs), i konsideronim ndër mëkatet e mëdha.”‎ Këto janë fjalët e sahabiut Enes ibn Malikut (r.a.).‎ Njeriu mund të kryejë ndonjë mëkat të vogël, por për shkak të neglizhencës, përbuzjes, ‎nënvlerësimit dhe mungesës së turpit nga Allahu ... Shfaq »

Si të sillemi në situata të fitnes dhe të çrregullimit?

12

Falënderimet dhe lëvdatat më të mëdha janë për Allahun e Madhëruar, Zotin dhe Krijuesin e të gjitha botëve. Selami dhe përshëndetjet tona qofshin edhe për të Dërguarin e Allahut, Muhammedin Alejhisselam, mbi familjen e tij të madhe, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që jetuan me të vërtetën në zemër. “O ju që besuat, kini frikë All-llahun ... Shfaq »

NATA E MADHE E MIRAXHIT, e Marte, me 02.04.2019

Dome-of-the-Rock-1024x680

Ditën e Marte, me datë 02.04.2019, është nata e madhe e Miraxhit. Për të gjithë ata që duan ta përcjellin këtë ditë me agjërim, Syfyri mbyllet në orën 04:37 ndërsa Iftari hapet në orën 19.20. Falja e namazit të Akshamit do të bëhet në xhami, ku do të mbahet ligjëratë fetare për nder të kësaj nate. Programi fillon në ora 19:20 me ... Shfaq »

A e di vetëm Allahu xh.sh. gjininë e fëmijës në mitrën e nënës?

012011090131vntr3q3s3

Pyetja: Kur’ani thotë se vetëm All-llahu e di gjininë e fëmijës në mitrën e nënës, mirëpo sot ka përparuar shkenca dhe ne shumë lehtë mund ta përcaktojmë gjininë e tij në mitër përmes ultrazërit. A nuk është ky ajet Kur’anor në kundërshtim me shkencën mjekësore? Përgjigjja: All-llahu xh.sh. është i Plotfuqishëm dhe i Gjithëdijshëm. All-llahu xh.sh. i ka dhuruar njerëzimit ... Shfaq »

NATA E MADHE E REGAIBIT, e Enjte, me 07.03.2019

blue-sky-desktop-background-578977

Ditën e Enjte, me datë 07.03.2019, është nata e madhe e Regaibit. Për të gjithë ata që duan ta përcjellin këtë ditë me agjërim, Syfyri mbyllet në orën 04:30 ndërsa Iftari hapet në orën 17:47. Falja e namazit të Akshamit do të bëhet në xhami, ku do të mbahet ligjëratë fetare për nder të kësaj nate. Programi fillon në ora ... Shfaq »

Si të lirohemi nga veset e këqija

SurahYusuf_A5Side1

Shumë njerëz edhe pse besojnë në Allahun e Madhërishëm, bëjnë disa gabime të fshehta; kanë vese të këqija, sikur shikimi i pornografisë. Një këshillë të bukur për ndërprerjen e veseve të këqija na ofron Muhamedi a.s. Në fakt, i dërguari i Allahut na këshillon që nëse personi bën një mëkat atëherë duhet menjëherë të bëj vepra të mira që ato ... Shfaq »

Shembulli i ndihmes ne islam

dora-770x470

Tregohet se nje here gjate nje rruge Profeti Muhammed a.s. bisedonte me bashkeudhetarin e tij te quajtur Xhabir r.a. Ne bisede e siper Xhabiri r.a. fillon ti qaj disa halle Profetit Muhammed a.s. te ardhur per shkak te marteses duke i treguar edhe borxhet e shumta. Kur Profeti Muhammed a.s. e degjoj kete , u prek shume dhe per ti ... Shfaq »

Rregullat (adabet) e ngrënies dhe pirjes

1477_131326145

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin (a.s.) për familjen e tij, për shokët e tij dhe për të gjithë ata që e ndjekin rrugën dhe mësimet e tij deri në amshim. Të nderuar vëllezër besimtarë; Kjo bora me bollëk, e cila shoferëve po ju sjell shumë ... Shfaq »

Shtatë kurthe të shejtanit

r9pead4

MOS I BESONI SHEJTANIT EDHE KUR JU ÇON KAH E “MIRA” Shejtani me njeriun i ka 7 situata të ndryshme, ku secila është më delikate se tjetra: – Së pari ai e fton në mosbesim (1), Allahu na ruajttë, nëse ai i përgjigjet, shejtani e ka arritur objektivin e tij dhe atë njeri e vendos në anën e grupit të fatkeq. ... Shfaq »

Si ishte i Dërguari ynë s.a.v.s

4364_28892

Ishte prej atyre që falte më së shumti… Që nga koha kur ishte në Meke dhe përjetonte lloj lloj vuajtje dhe ofendime, Allahu i Madhërishëm e këshilloi: “E ti (Muhammed) sillu me zemërgjerësi”.(Hixhr, 85). Në këto situata udhëhiqej nga ideja e këtyre fjalëve: “Zoti im, Ti fale popullin tim, sepse ata në të vërtetë nuk dinë.” (Buhariu dhe Muslimi). Allahu ... Shfaq »