Të Fundit

Pyetje-Përgjigje

Agjërimi i Ramazanit fillon më 6 maj 2019

11406617_485870858228735_8613429574829581555_o

Ju njoftojm të nderuar besimtarë dhe gjithë opinionin e gjerë se Muaji i Madhëruar i Ramazanit fillon ditën e Hëne më 6 maj 2019. Me rastin e fillimit të muajit të madhëruar të Ramazanit, Këshilli i xhamisë së Klleznës, përgëzon besimtarët vendas dhe më gjërë duke u dëshiruar agjërim të lehtë, shtim të ibadetit dhe solidaritet me nevojtarët. Me fat ... Shfaq »

Para ramazanit të gjithë duhet t’i shqiptojmë fjalët vijuse

ramadan-canada

Duke pritur muajin më të zgjedhur, ramazanin, dëshiroj me gjithë zemër të dëshmoj se për hir të Allahut, ua bëj hallall: – Të gjithë atyre që më përgojojnë; – Të gjithë atyre që më kanë bërë zullum (padrejtësi); – Të gjithë atyre që më kanë fyer, dhe – Të gjithë atyre që vazhdojnë ta bëjnë këtë. Sinqerisht më vjen keq ... Shfaq »

Shenjat e Vogla të Ditës së Fundit (Kijametit)

mirac-bedenen-m

Ebu Musa El-Esh’ariu (r.a.) tregon se Pejgamberi (s.a.v.s.) ka thënë: “Kijameti do të vijë: Kur do të konsiderohet për turp të vepruarit sipas urdhërave Kur’anore. Kur njerëzit e pabesë (jo të besueshëm) do të konsiderohen si të besueshëm dhe të besueshmit do të konsiderohen të pabesueshëm (të pabesë). Kur të jetë (të bëhet) nxehtë në dimër. Kur të rritet gjatësia ... Shfaq »

Çfarë monumentesh mund të ndërtojmë mbi varre ?

l

PYETJE: Cili është qëndrimi i Islamit në lidhje me ndërtimin e monumenteve mbi varre dhe çfarë është, sipas Islamit, monumenti më i mirë për të vdekurin?   PËRGJIGJE: Të gjitha shkollat ​​juridike islame (medhhebit) pajtohen se nuk është e këshillueshme që të ngrihet ndonjë monument mbi varr. Në veprat e fikhut thuhet se varri nuk duhet jetë i ngritur mbi ... Shfaq »

NATA E MADHE E BERATIT, e Xhuma, me 19.04.2019

hena-cikli-e1403620924960

Ditën e Xhuma, me datë 19.04.2019, është nata e madhe e Beratit. Falja e namazit të Akshamit do të bëhet në xhami, ku do të mbahet ligjëratë fetare për nder të kësaj nate. Programi fillon në ora 19:40 me faljen e namazit të Akshamit. Për të gjithë ata që duan ta përcjellin këtë ditë me agjërim, pra duhet të agjërohet ... Shfaq »

Nëse duhet të trokitni …

800px-Small_Red_Rose-620x240

“Ju bëni disa veprime të cilat janë në sytë tuaj më të holla se qimja e flokut, kurse ne, në ‎kohën e Pejgamberit (savs), i konsideronim ndër mëkatet e mëdha.”‎ Këto janë fjalët e sahabiut Enes ibn Malikut (r.a.).‎ Njeriu mund të kryejë ndonjë mëkat të vogël, por për shkak të neglizhencës, përbuzjes, ‎nënvlerësimit dhe mungesës së turpit nga Allahu ... Shfaq »

Si të sillemi në situata të fitnes dhe të çrregullimit?

12

Falënderimet dhe lëvdatat më të mëdha janë për Allahun e Madhëruar, Zotin dhe Krijuesin e të gjitha botëve. Selami dhe përshëndetjet tona qofshin edhe për të Dërguarin e Allahut, Muhammedin Alejhisselam, mbi familjen e tij të madhe, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që jetuan me të vërtetën në zemër. “O ju që besuat, kini frikë All-llahun ... Shfaq »

NATA E MADHE E MIRAXHIT, e Marte, me 02.04.2019

Dome-of-the-Rock-1024x680

Ditën e Marte, me datë 02.04.2019, është nata e madhe e Miraxhit. Për të gjithë ata që duan ta përcjellin këtë ditë me agjërim, Syfyri mbyllet në orën 04:37 ndërsa Iftari hapet në orën 19.20. Falja e namazit të Akshamit do të bëhet në xhami, ku do të mbahet ligjëratë fetare për nder të kësaj nate. Programi fillon në ora 19:20 me ... Shfaq »

A e di vetëm Allahu xh.sh. gjininë e fëmijës në mitrën e nënës?

012011090131vntr3q3s3

Pyetja: Kur’ani thotë se vetëm All-llahu e di gjininë e fëmijës në mitrën e nënës, mirëpo sot ka përparuar shkenca dhe ne shumë lehtë mund ta përcaktojmë gjininë e tij në mitër përmes ultrazërit. A nuk është ky ajet Kur’anor në kundërshtim me shkencën mjekësore? Përgjigjja: All-llahu xh.sh. është i Plotfuqishëm dhe i Gjithëdijshëm. All-llahu xh.sh. i ka dhuruar njerëzimit ... Shfaq »

NATA E MADHE E REGAIBIT, e Enjte, me 07.03.2019

blue-sky-desktop-background-578977

Ditën e Enjte, me datë 07.03.2019, është nata e madhe e Regaibit. Për të gjithë ata që duan ta përcjellin këtë ditë me agjërim, Syfyri mbyllet në orën 04:30 ndërsa Iftari hapet në orën 17:47. Falja e namazit të Akshamit do të bëhet në xhami, ku do të mbahet ligjëratë fetare për nder të kësaj nate. Programi fillon në ora ... Shfaq »