Të Fundit

Artikuj-Hytbe

Pastërtia dhe ruajtja e mjedisit nga prizmi islam

Free-Wallpaper-Nature-Scenes_Gg92QQ8

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Bekimet e Allahut qofshin për Muhamedin a.s. për familjen e tij, për shokët e tij dhe për të gjithë ata që e ndjekin rrugën dhe mësimet e tij deri në amshim. Tema e hutbes së sotme është: Pastërtia dhe ruajtja e mjedisit nga prizmi islam Të ... Shfaq »

HALLOWEENI – NGA MITI NË FESTË E TRADITË

halloween2

E njohur si “Nata e Shtrigave”, “Nata e të Vdekurve”, etj, kjo festë shënohet më 31 tetor të çdo viti në disa vende të botës e në veçanti në Amerikë. Ajo, edhe në thelb, për nga origjina e historiku, por edhe ne ambalazh, për nga ritet e natyra festive, nuk paraqet asgjë me tepër se një prapambeturi kulturore dhe shpirtërore. ... Shfaq »

Ramazani dhe hatri i Zotit

11406617_485870858228735_8613429574829581555_o

Profeti Muhamed (a.s) thotë: “Kush agjëron Ramazanin me besim dhe ihtisab (shpjegohet më poshtë) i falen të gjitha mëkatet e mëparshme”. Transmeton Imam Buhariu dhe Imam Muslimi. “Kush fal namaz nate gjatë Ramazanit me besim dhe ihtisab i falen të gjithë mëkatet e mëparshme” Transmeton Imam Buhariu dhe Imam Muslimi. “Kush falet natën e kadrit me besim dhe ihtisab i ... Shfaq »

Një lutje për Ramazan

mirac-bedenen-m

Elhamdulil-lāhi rabbil-ālemīn. Vessalātu vesselāmu alā resūlil-lāh … ● O Allah, Ty të takon çdo falënderim. Ti na krijove, na furnizove dhe na bëre muslimanë. Ti je i lavdëruar o Allah, kurse ne bëjmë mëkate përkundër begative që na ke dhuruar, ne jemi të pabindur ndaj Teje, përkundër fuqisë dhe madhështisë Tënde. ● O Allah, nëse Ti nuk na fal, kush ... Shfaq »

Një hadith për kohën tonë

islam

Jetojmë në një kohë të cilën qysh herët e ka parashikuar Pejgamberi ynë i dashur, në hadithin e tij duke i paralajmëruar shokët me fjalët: “Si do të veproni kur gratë t’i përkushtohen zinasë (prostitucionit), e rinia të zhytet në sharje dhe kumar?” – i pyeti Pejgamberi a.s. shokët e tij. “Vallë, a mund të vijë ajo kohë, o i ... Shfaq »

Qëllimi ynë gjatë Ramazanit

nature1

Që jeta e dikujt të ketë kuptim, ai duhet të ketë qëllime në realizimin e të cilave duhet punuar. Në qoftë se dikush do të jetonte pa asnjë qëllim apo detyrë të caktuar, atëherë jeta e tij do të ishte e pavlefshme dhe e zbrazët. Kjo vlen për të gjithë njerëzit, musliman apo jomusliman. megjithatë, për muslimanët kjo çështje ka ... Shfaq »

Historia e festës së Shën Gjergjit

Genova-Palazzo_San_Giorgio-DSCF7719

Falënderimet i takojnë Allahut ndërsa përshëndetjet qofshin mbi zotëriun tone, Muhammed Mustafanë, njeriun, qe nxori njerëzimin nga errësira e injorancës ne dritën e diturisë, nga arenat e pabesimit ne fushën e besimit, nga lufta ne paqe, nga armiqësia ne miqësi, nga vetmia ne shoqëri, nga urrejtja ne dashuri… Meqë jemi ne vigjilje te një feste te ashtuquajtur “Shën Gjergji”, e ... Shfaq »

Njeriu qe ikte nga Zoti

njeriu

Është një ditë me shi dhe mjegullat nuk japin shpresë për një të nesërme të mirë. Jeta i është tharë sikur lulet e selvisë në park. Mirëpo, nuk merreshe shumë. Shiu  do të kaloj ashtu si edhe  jeta. Një kohë ky njeri kishte emër, tanimë nuk ka. Mbiemri i tij nuk kishte rëndësi – kujt i intereson për të parët ... Shfaq »

Çka është pasuria për ne? Një tregim emocional

20f58703f19d69d565c2f296c9b49137_XL-770x470

Lexo me kujdes këtë ngjarje që ka ndodhur në Egjipt. Mblidhe  tërë familjen dhe lexojeni bashkërisht. Ato jetonin nën çatinë e një ndërtese, nëna dhe vajza e saj e vogël. Nëna fitonte duke pastruar shtëpitë e ndryshme. Dhoma ku jeton ishte me mure të plasaritura, çatia e vogël kishte më shumë gropa se sa vende të mbuluara. Një natë filloi ... Shfaq »

Si rritet sadaka, ashtu rritet edhe nafaka

fisherman-770x470

Si rritet dashuria ndaj prindërve, ashtu rritet ndihma e Allahut për sukses në jetë. Një avokat ishte ulur në një restorant për të ngrënë drekë. Sapo ia solli kamerieri pjatën me ushqime të shijshme, e vuri re një djalë të varfër dhe një vajzë duke shikuar për dritare të restorantit në pjatën e tij plotë me ushqim. Ai i thirri ... Shfaq »