Të Fundit

Artikuj-Hytbe

Vlera e ditës së Xhumasë

xhamia klleznes 4

Dita e xhuma është prej ditëve të cilën e dalloi Allahu me vlerën e sajë të madhe, dijetarët kanë mospajtime se a është dita e xhuma më me vlerë se dita e Arafatit në dy mendime. I Dërguari -salAllahu alejhi ve selem- e madhëronte këtë ditë dhe e veçonte këtë me adhurime të cilat nuk i vepronte në ditët tjera. ... Shfaq »

Disa këshilla pejgamberike

xhamia klleznes 5

Falënderimi i qoftë Allahut ashtu siç meriton vetëm Ai. Dëshmojmë dhe vërtetojmë për Njësinë e Tij të pashoqe. Ai nuk është i nevojshëm për ibadetin e njerëzve dhe Atë aspak nuk e dëmtojnë mëkatet e tyre. Po ashtu dëshmojmë për pejgamberinë e Muhamedit (savs), i cili na ka mësuar sesi duhet ta bëjmë ibadetin vetëm për Zotin dhe na ka ... Shfaq »

Hutbeja e Bajramit të Kurbanit

xhamia klleznes 5

( خطبة عيد الأضحى )  اَللهُ أَكْبَر، اَللهُ أَكْبَر ، اَللهُ أَكْبَر ، اَللهُ أَكْبَر و لِلَّهِ الْـحَمْد . اَللهُ أكبر كَبِيرًا وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ كَثِيرًا وَ سُبْحَانَ اللهِ بُكْرَةً وَ أَصِيلاً . اَللهُ أكبرُ و لِلَّهِ الْحَمْدُ الَّذي جَعَلَ الْكَعْبَةَ قِبْلَةً لِلأَنَامِ . وَ فَضَّلَ يَوْمَ اْلأُضْحِيَّةِ عَلَى سَائِرِ اْلأَياَّمِ وَ جَعَلَ عِيدًا لِجَمِيعِ أَهْلِ اْلإسْلاَمِ . وَ أَمَرَ ... Shfaq »

Disa dispozita rreth kurbanit

unnamed

Falënderimi i qoftë Allahut ashtu siç meriton vetëm Ai. Dëshmojmë dhe vërtetojmë për Njësinë e tij të pashoqe. Ai nuk është i nevojshëm për ibadetin e njerëzve dhe Atë aspak nuk e dëmtojnë mëkatet e tyre. Po ashtu dëshmojmë për pejgamberinë e Muhamedit (savs), i cili na ka mësuar si duhet ta bëjmë ibadetin vetëm për Zotin dhe na ka ... Shfaq »

Dhjetë ditët e para të muajit Dhul-Hixhe

xhamia klleznes 4

Nëntë ditët e para të Kurban Bajramit dhe e dhjeta, dita e Kurban Bajramit, janë ditët më të vlefshme të të gjithë vitit tek Allahu i lartëmadhëruar. Këto dita fillojnë nga dita e nesërme më 11 korrik ditë e diel dhe deri në ditën e kurban Bajramit më 20 korrik ditë e martë. Allahu i lartëmadhëruar është betuar në këto ... Shfaq »

Premtimi është borxh

xhamia klleznes 6

I riu i karaktershëm, në rrugën e tij të madhe drejt qëllimeve të larta të jetës, me vete duhet ta bartë virtytin e fjalës së dhënë. Ajo bëhet pjesë e tij. Vetëm në këtë mënyrë hapet rruga drejt përsosmërisë së shpirtit. Muhammedi salAllahu ‘alejhi ue sel-lem ka thënë: “Premtimi është borxh”. Ai që nuk e kryen këtë borxh numërohet në radhën ... Shfaq »

Më fal, të ngatërrova me njerëzit e mi

ecja

Arabët, kur kishin ahengje për raste të gëzimeve familjare, u ndanin mysafirëve copa mishi të mbështjella në bukë. Nëse vërente nikoqiri se numri i mysafirëve është më i madh se copat e mishit ose kishte frikë se nuk do të arrinte mishi, mbështillte një copë buke me bukë (pa mish) dhe këto ua jepte më të afërmve dhe më të ... Shfaq »

Disa këshilla si të jemi të përkushtuar në namaz

13

Ja disa këshilla si ta përjetojmë më mirë namazin dhe për ta vendosur kontaktin sa më të mirë me Zotin tonë dhe në këtë mënyrë që në momentin kur e falim namazin të përjetojmë ndjenjën e lumturisë dhe të kënaqësisë e cila nuk mund të përshkruhet me fjalë dhe njëkohësisht të përfitojmë shumë dobi. 1. Kur nisesh për namaz kujto ... Shfaq »

Pasha Zotin nuk të mashtrova!

Фрукты-на-рынке-Паттайя-Парк

Një burrë hyn në një dyqan ushqimesh dhe pyet për çmimin e kiles së mollëve dhe bananeve. Shitësi i thotë: ~ Banania është 300 lek dhe molla është 150 lek… Në atë moment hyn një grua e cila ishte nga e njëjta lagje me shitësin dhe ajo pyet çmimin e mollëve dhe bananeve. Shitësi ithotë: ~ Banania është 150 lek ... Shfaq »

Pak ka mbetur nga feja e vërtetë!

xhamia klleznes 1

Falënderimi i takon Allahut, Zotit të të gjitha botëve. Dërgojmë salavat dhe selam mbi të Dërguarin e fundit të Allahut, Muhamedin (savs), mbi shokët e tij, mbi familjen e tij dhe mbi të gjithë ata që kanë jetuar dhe kanë vdekur me besim në zemër. Vëllezër të respektuar! Pejgamberi ynë i dashur Muhamedit (a.s.), me një rast shumë rrëmbyeshëm pat ... Shfaq »