Të Fundit

Arkivat e Autërve: Senad Maku

SHPORTA E RAMAZANIT – TV TEUTA 06.08.2013

1146683_226533957495761_1470469534_n

Intervista e Imamit të Xhamisë dhe e Kryetarit të këshillit të xhamisë në lidhje me projektin SHPORTA E RAMAZANIT, në emisionin KRONIKA E ULQINIT, në TV TEUTA, me 06.08.2013. Intervista kishte të bëj me xhaminë e Klleznës, e cila bëri shpërndarjen e 100 shportave për 100 familjet në nevojë, ku shpërndarja është bërë në natën e Kadrit, gjegjësisht ditën e ... Shfaq »

100 Shporta – 100 Familje në Natën e Kadrit, 03.08.2013

1098541_225806854235138_2046593839_n

Xhamia e Klleznës, me rastin e muajit të bekuar të Ramazanit, ndërmorri një aktivitet humanitarë në ndarjen e ndihmave që iu dedikua jetimëve, skamnorëve, personave me aftësi të kufizuar dhe nevojtarëve në tërë territorin e komunës së Ulqinit me rrethinë. Në Natën e Kadrit, gjegjësisht ditën e Shtunë, me 03.08.2013, Xhamia e Klleznës shpërndau 100 Shporta Ramazani për 100 familje ... Shfaq »

SHPORTA E RAMAZANIT – TV TEUTA 15.07.2013

1000524_220012981481192_2118676223_n

Intervista e Imamit të Xhamisë në lidhje me projektin SHPORTA E RAMAZANIT, në emisionin KRONIKA E ULQINIT, në TV TEUTA, me 15.07.2013. Falenderojmë stafin e TVT për përkrahjen mediatike. Shfaq »

FENOMENI I SHPIFJEVE NDAJ KURANIT FAMËLARTË

17

FENOMENI I SHPIFJEVE NDAJ KURANIT FAMËLARTË Senad Maku “Atij nuk mund t’i mvishet e pavërteta nga asnjë anë; është i zbritur prej të Urtit, të lavdishmit”. (Kur’an: Fssilet 42) “Përkundrazi, Ne të pavërtetën e godasim me të vërtetën dhe ajo (e vërteta) triumfon mbi të ndërsa ajo (gënjeshtra) zhduket”. (Kur’an: Enbija 18) Prej çështjeve kryesore që kundërshtarët e Islamit janë ... Shfaq »

HAPJA SOLEMNE E XHAMISË SË KLLEZNËS, 06.07.2013

970252_217064721776018_563093740_n

Të shtunën, më 6 korrik 2013, u bë hapja solemne e Xhamisë së rindërtuar të Klleznës, në Kllezën, komuna e Ulqinit. Ceremoninë e hapi dhe e udhëhoqi Ardita Rama, e cila përshëndeti të gjithë të pranishmit dhe i falënderoi për pjesëmarrjen në këtë ngjarje me rëndësi të veçantë dhe këtë jo vetëm për katundin e Klleznës Më 6 korrik 2013 ... Shfaq »

Feja Islame në trojet shqiptare gjatë Osmanlinjëve

foto.php

Feja Islame në trojet shqiptare gjatë Osmanlinjëve Senad Maku Shqiptarët i përkasin një populli ndër më të lashtët të Evropës. Përhapja e Islamit në botë e veçan në trojet shqiptare, ka qenë, është dhe do të jetë çështje mjaft e vështirë dhe komplekse. Që të hedhet dritë në këtë temë, nevojitet një qasje multidisiplinore dhe serioze historike, kulturore, shoqerore, filozofike, ... Shfaq »

A duhet t’i këndohet ezani dhe ikameti foshnjes të porsalindur?

pyte-hoxhen_720x600

Pyetja: Esselamu alejkum! A duhet t’i këndohet ezani dhe ikameti një foshnje të porsalindur apo nuk ka nevojë? Përgjigjja: Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim I nderuar, një ndër dispozitat e parapara në Sheriatin islam për fëmijën e porsalindur është këndimi i ezanit në veshin e djathtë dhe ai i ikametit në veshin e majtë. Kjo duhet bërë menjëherë pas lindjes, sepse kësisoj veproi edhe ... Shfaq »