Të Fundit

Arkivat e Autërve: Senad Maku

Mesazh për ata që i shfrytëzojnë punëtorët, dhe ndërgjegjen e lajnë…

İ26

Falënderimi i vërtetë nuk është në gjuhë, por duke ia dhënë çdo kujt të drejtën që i takon… Pra, vetëm le ta përsërisim: – punëdhënësi i cili e shfrytëzon punëtorin, nuk ia paguan orët shtesë, nuk i jep orar të plot të punësdhe të drejtën për pushim, – e kërcënon me largim nga puna – dhe të gjitha këto i ... Shfaq »

Kulmi i bamirësisë është ruajtja e miqësisë me miqtë e prindërve tonë

dora-770x470

Abdullah ibn Omeri (r.a.), në një rast po udhëtonte me suiten e tij nga Medina në Mekë. Përveç devesë që po kalëronte, me vete e kishte marrë edhe një gomar. Në kokë kishte vendosur një çallmë, e cila e mbronte nga dielli, kurse në trup kishte veshur një mantel të bukur. Gjatë udhëtimit, ata e takuan një beduin, të cilin ... Shfaq »

URIME VITIN E RI ISLAM 1442 – E MËRKURË, 19.08.2020

maxresdefault

Besimtarëve të Fes Islame iu urojmë vitin e ri hixhri 1442. Të Mërkurën mbrëma, më 19 Gusht 2020, me perëndimin e diellit në ora 19:50, sipas kalendarit hënor fillon viti 1442 hixhri, ndërsa dita e Enjte është dita e parë e vitit të ri. Viti hixhri zgjat rreth 354 ditë, dhe përbëhet prej 12 muajve. Njëmbëdhjetë ditë është më i shkurtë se ... Shfaq »

DITA E ASHURES: DITA E MUSAUT A.S. APO DITA E HUSEJNIT R.A. ?

Karbala-1

Historia e njerëzimit është e mbushur me beteja në mes të vërtetës dhe të pavërtetës, në mes të drejtës dhe të padrejtës, në mes të mirës dhe të ligës, në mes besimit dhe mosbesimit. Një nga këto histori për të cilën na ka folur edhe Allahu në Kuran është historia e Musait (alejhi selam) me Faraonin e Egjiptit. Allahu pasi ... Shfaq »

Pastrimi gjatë ditëve të muajit Muharrem

pergjigje-300x150

Pyetja: a eshte e vertet qe gjate muajit muharrem (10 dite) te agjerimit nuk ben te pastrohemi (te lajme trupin,te lajme tesha ….?   Pergjigja: Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim I nderuar, t‘ua them të drejtën sot për herë të parë po e dëgjojë këtë çështje dhe mu duk shumë intreresante. Jo, kjo që e parashtroni ju, nuk është e vërtetë. Pra lejohet plotësisht ... Shfaq »

Ç’ËSHTË “DITA E ASHURES” DHE KUR DUHET AGJËRUAR ?

dita-e-ashures

Fjala “ashura” vjen nga gjuha arabe dhe rrjedh nga rrënja “ashr” që në arabisht do të thotë dhjetë. Dita e Ashures është dita e dhjetë e muajit Muharem. Sipas një transmetimi të Abdullah ibn Abasit kur pejgamberi Muhamed a.s. erdhi në Medine, vuri re që hebrenjtë mbanin agjërim ditën e ashures dhe pyeti shkakun. Ata iu përgjigjën : “Kjo është ... Shfaq »

Fundi apo vdekja e faraonit

447_36912499

Dalja e Musait (a.s.) bashkë me Benu Israilët nga Egjipti, çarja e detit dhe mbytja e faraonit, përbëjnë ngjarje vendimtare në historinë e profetit Musa (a.s.). Këto ngjarje, janë mesazh që u drejtohet zullumqarëve, por dhe atyre që u është bërë padrejtësi dhe janë shtypur. Këto ngjarje, përbëjnë dhe thelbin e vlerës mbi të cilën do të flasim në rreshtat ... Shfaq »

NJOFTIM: DITA E PARË E KURBAN BAJRAMIT – E XHUMA, 31.07.2020

6314759875_175868b065_z

Xhamia e Klleznës njofton besimtarët e vet se Dita e parë e festës së Kurban Bajramit është të Xhumanë, më 31 korrik 2020. Njoftohen xhemati i xhamisë së Klleznës se namazi i sabahut dhe namazi i Kurban Bajramit nuk do të falet në Xhami. Më poshtë lexone shkresën nga Bashkësia Islame. Këshilli i Xhamisë së Klleznës, Imami i xhamisë si ... Shfaq »

NJOFTIM: DITA E ARAFATIT – DITA E ENJTE, 30.07.2020

dita e arafatit 2012   1

Pyetje: ”Dua të di diçka më shumë lidhur me vlerën e ditës së Arafatit dhe nëse lutjet janë të pranuara në këtë ditë!” Përgjigje: ”Thotë shejh Jusuf Kardavi:”Dita e Arafatit është dita më e mirë e vitit. Ajo është në dhjetë ditët e para të Dhul Hixhes dhe është transmetuar nga Profeti a.s të ketë thënë:”Agjërimi i ditës së Arafatit, ... Shfaq »

Vlera e 10 ditëve të Dhul Hixhes

1_1431003084

Në këto rreshta do të flasim për disa ditë të cilat nuk janë si të tjerat, ditë ku punët e mira kanë më shumë vlerë se në çdo kohë tjetër përfshirë këtu edhe përpjekjen në rrugë të Zotit. Këto ditë janë një periudhë ku besimtarët ftohen të marrin sa më shumë shpërblime nga Krijuesi i tyre, i Cili herë pas ... Shfaq »