Të Fundit

Arkivat e Autërve: Senad Maku

HALLOWEENI – NGA MITI NË FESTË E TRADITË

halloween2

E njohur si “Nata e Shtrigave”, “Nata e të Vdekurve”, etj, kjo festë shënohet më 31 tetor të çdo viti në disa vende të botës e në veçanti në Amerikë. Ajo, edhe në thelb, për nga origjina e historiku, por edhe ne ambalazh, për nga ritet e natyra festive, nuk paraqet asgjë me tepër se një prapambeturi kulturore dhe shpirtërore. ... Shfaq »

Hutbeja e Lamtumires, nga Muhamed a.s. në Arafat, Meke

constitution12

“O Njerëz! Dëgjoni çka do t’ju them, sepse nuk e di nese do t’ju takoj në këtë vend pas këtij viti. O njerëz! Kini frikë Zotin dhe respektojeni Atë. Bëhuni të njerëzishëm dhe të drejtë ndaj vetes dhe ndaj të tjerëve. Kjo është dita e flijimeve në emër të Allahut. Më të vërtetë gjaku dhe pasuria juaj janë të shënjta ... Shfaq »

Muhamedi a.s. është shembëlltyrë e edukatës

4364_28892

Falënderimi i takon Allahut xh.sh., salati, selamet, bekimet i takojnë krijesës më të përkryer pejgamberit të fundit të Allahut Muhammedit a.s.. I nderuari xhemaat, I Madhi Allah në Kur’anin e Famëmadh ka urdhëruar: بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم وَإِنَّكَ لَعَلَىٰ خُلُقٍ عَظِيمٍ “Vërtet, ti je në një shkallë të lartë të moralit!” ( Kalem, 4) عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ قَالَ: قَالَ رَسُولُ ... Shfaq »

Vlerat në të cilat ka thirrur Pejgamberi i fundit, Muhammedi a.s.

hz_muhammed_isimleri

Muhamedi, paqa dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të, në thëniet e tija, i foli njeriut për vlera madhështore, të cilat paraqesin bazament të forte të kulturës së lartë, ardhmërisë së shëndoshë dhe mirëqenies shoqërore. Për të folur për këto vlera dhe thënie, do të na nevojitej shumë kohë dhe hapësirë, ndërkaq ne me këtë rast, do të përmendim disa ... Shfaq »

Paralajmërimet e Muhamedit (a. s.) për kohën tonë moderne

muhammad_name_carved_on_copper_sjpg13255

Muhamedi (a. s.) i ofroi njerëzisë kyçin e suksesit në çdo sferë të jetës, çelësin për një jetë të rehatshme dhe sukses në të dy botët;  ai ishte shembull i gjallë i moralit të lartë, ai i caktoi rregullat e një sistemi legjislativ e gjyqësor të pashembullt, caktoi ligjin që ishte i drejtë ndaj të gjithëve, shpalli kushtetutën e parë ... Shfaq »

Kuptimi i jetës

2016-08-12 12.41.08

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet dhe paqja e Allahut qofshin për Muhamedin (a.s.) për familjen e tij, për shokët e tij dhe për të gjithë ata që e ndjekin rrugën dhe mësimet e tij deri në Ditën e Gjykimit. Vëllezër besimtarë! Tema e hutbes së sotme është: “Kuptimi i jetës” Pejgamberi ... Shfaq »

Mos ta humbim përjetësinë për shkak të dynjasë kalimtare!

Free-Wallpaper-Nature-Scenes_Gg92QQ8

Falënderimi i qoftë Allahut, të Urtit dhe të Gjithëdijshmit, i cili ka krijuar gjithçka me masë dhe njerëzve u ka dhuruar begati të panumërta. Salavat dhe selam i dërgojmë pejgamberit tonë të dashur, Muhamedin (savs), familjes së tij, shokëve të tij dhe mbi të gjithë atyre që e ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Xhemat i nderuar! Tema ... Shfaq »

Fillimi i vitit të ri shkollor

2016-10-02-11-37-05

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të Cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet dhe paqja e Allahut qofshin për Muhamedin (a.s.) për familjen e tij, për shokët e tij dhe për të gjithë ata që e ndjekin rrugën dhe mësimet e tij deri në Ditën e Gjykimit. Vëllezër besimtarë! Tema e hutbes së sotme është: “Fillimi i vitit të ri ... Shfaq »

Sa modest që ishin…

woman-crying11-500x291

Një musliman i gjeneratave të para u lavdërua në publik, mirëpo ai u skuq dhe iu kthye njeriut që e lavdëroi duke i thënë: “Mos vallë, krahas Allahut ke zot tjetër!” duke aluduar në atë se vetëm Allahu meriton të lavdërohet dhe madhërohet. E si është puna me ne që i gëzohemi çdo lavdërimi dhe na mërzit çdo kritikë! Rreth ... Shfaq »

Pejgamberi im më ka mësuar…

xhamia

Pejgamberi im më ka mësuar të kem buzëqeshje në fytyrë. Në rast se ti ke një ditë të keqe, me buzëqeshjen time e rregullojmë ditën dhe të gjithë jemi të lumtur. Pejgamberi im më ka mësuar Barazinë, sepse ngjyra e lëkurës nuk është e rëndësishme, për shkak se të gjithë kemi rrënjat e njëjta. Dhe nëse ti je më i ... Shfaq »